Внуците ни са обичани, но ние нямаме сили да работим за тях.

Казват, че децата са щастие. Същото се отнася и за внуците. Да, разбира се, съгласен съм с това. Но само ако нямате твърде много от тях и сте в състояние да ги издържате. Със съпруга ми имаме една дъщеря. Така се случи, че когато беше на 19 години, тя ни каза, че е бременна и ще има дете. Тя роди две деца, близнаци. Е, и тя се омъжи. Мислех, че всичко някак си ще си дойде на мястото.

Разбираемо е, че всичко се стовари върху нас. Млада майка с две деца. Съпругът ѝ също беше много млад и печелеше мизерна заплата. Ние основно ги издържахме. Със съпруга ми трябваше да поемаме допълнителна работа, за да можем да издържаме децата и внуците си. Работехме от сутрин до вечер.

Младежите живяха известно време при нас. Сутрин се събуждаха за работа, а аз бях в безсъзнание, тъй като цяла нощ тичах около близнаците, за да може дъщеря ми да си почине. Разбираемо е, че здравето ми започна да се влошава.

И така минаха буквално три години, те вече бяха някак си стъпили на краката си, а децата бяха пораснали. И тогава дъщеря ми каза, че отново е бременна. Веднага й казах, че ще е по-добре, ако направи аборт. Две не е толкова лесно да се възпитава. Но не, тя настояваше, че иска да роди бебето. Роди и всичко се върна към нормалното. Отново имахме нужда от пари, от още една уста, която да нахраним. Аз и съпругът ми отново се хвърлихме на работа. Въпреки че зет ми печелеше повече, как можеше да издържа пет души?

Съпругът ми получи инсулт и аз започнах да изпитвам душевна болка. Осъзнах, че телата ни просто не могат да издържат на такова натоварване. Казах на дъщеря ми, че сега нека сами да измислят нещо. И тогава тя просто ме уби с едно изречение – бременна е с четвъртото си дете.

Дори не знаех какво да кажа. Какво ли са си мислили? Изглежда са се надявали, че аз и бащата ще ги подкрепяме през цялото време. Но ние вече не можем да го правим. Не знам какво да правя. И не искам хората да ни съдят за това, че не помагаме на единствената си дъщеря. Но ние вече сме помогнали, доколкото можем.

 

Rate article
Внуците ни са обичани, но ние нямаме сили да работим за тях.