Свекърва ми ми помогна да си купя апартамент, а сега продължава да ми се кара

Чарлз и Сара бяха женени от години. Отглеждаха децата си заедно и изглеждаха като щастлива двойка.

Когато все още били студенти, решили да се оженят и да започнат да живеят самостоятелно. Наели апартамент, но когато се родило първото им дете, осъзнали, че не могат да се справят. Карол сменил работата си, но парите все още не стигали.

Родителите на Сара решават да помогнат на младото семейство да се справи с жилищния проблем. Тъй като свекървата не можела да помогне финансово, майката на Сара взела нещата в свои ръце. Тя продала апартамента на родителите си и дала парите на децата си; те успели да изтеглят ипотечен кредит за липсващата сума.

Сега Карол и Сара притежават собствен апартамент. Имало и достатъчно пари за ремонт и обзавеждане. През това време свекървата се пенсионирала и се преместила в провинцията. Зетят помагал на свекърва си за парцела, както можел. Той се страхувал да откаже, защото се чувствал длъжник.

Свекървата на Сара предложила помощта си на Барбара (майката на Сара), за да не пречи на зет си и да не го влачи твърде често . Тя обаче дори не помисли да се съгласи; не искаше да вижда сватове в имота си. Родителите на Чарлз се почувстваха обидени и заявиха, че повече няма да се свързват с нея , освен по време на празниците.

Дори и след появата на третото дете свекървата поискала от младежите това и онова. “Поискали” е меко казано, тя започнала да изисква.

– Как смееш да се оплакваш? Купих ви апартамент, трябва да сте ми благодарни до края на живота си, а не да показвате мрънкане”, – казала свекървата. – каза майката на Сара.

Сара реши сама да поговори с майка си:

– “Мамо, разбира се, че сме ти благодарни, че ни помогна, но това беше единствено твоя инициатива. Престани да ни упрекваш. Родителите на съпруга ми се грижеха за децата ни , но не ни упрекват за това. Чарлз винаги е готов да ви помогне, но трябва да знаете границите.

Майката обаче не си е взела никакви поуки. Тя продължавала да повтаря на зет си, че й дължи услуга. С високомерен тон му казвала кога да дойде и какво да прави там, че е взел парите за апартамента веднага, но няма желание да помогне.

Тогава търпението на Чарлз се изчерпа:
– Не мога да виждам децата си, когато съм с теб. Не мога да се разкъсам. Престани да изискваш от мен – ти сам си дал парите за апартамента, никой не те е принуждавал. Благодарил съм ти милион пъти и никога не съм отказвал да ти помогна. Ако знаех, че ще ме упрекваш до края на живота си заради апартамента, никога нямаше да взема парите.

Барбара не се предаде. Тя се обади на родителите на Чарлз и ги обвини, че са възпитали сина си да бъде безделник и мързеливец. Зетят взел заем от банката, дал парите на тъща си и си отдъхнал. Най-накрая той се освободил от нейното робство.

Какво бихте направили на негово място?

 

Rate article
Свекърва ми ми помогна да си купя апартамент, а сега продължава да ми се кара