Мъж се “развежда” с дъщеря си

Тя се разплакала в лекарския кабинет. Сара знаеше, че не бива да се отказва, но явно търпението ѝ се беше изчерпало. Жената не искаше тази война, но тя не можеше да бъде решена по мирен начин. Понякога хората се разделят, защото характерите им не съвпадат, не се обичат, не могат да се разбират. Те не могат да живеят толкова красиво, колкото във филмите. Такъв беше случаят със Сара.

След развода ѝ се налага да работи не само през деня, но понякога и през нощта. Всичко щеше да е наред, ако не беше фактът, че тя имаше малко дете. Детето било само на две години и половина, а тя работела до осем часа. Започнала да се обажда на съпруга си и да го моли да ѝ помага поне от време на време да се грижи за дъщеря ѝ.

– Аз не ти дължа нищо! – отговорил той.
– На мен? В края на краищата тя е твоя дъщеря, ти си неин баща”. – Сара се изненада.
– Не съвсем, трябва да помисля за себе си. Плащам издръжка – това е единственото нещо, което ти дължа. Развел съм се с теб – промълви съпругът.

Оказа се, че мъжът се е развел не само със съпругата си, но и с дъщеря си. Както и да е, Сара се опита да следва логиката му, но безуспешно.

Тя дошла при лекаря, защото била в депресия. Здравето ѝ се влошавало, защото спяла по два-три часа на нощ. Била толкова разстроена, че дори изтръгнала шепа от косата си, без да го забележи.

А какво да кажем за бившия? Нищо, той се разведе. Има си нова жена, на която не ѝ пука, че някъде има малко дете, което вика за татко си. Единствено в нейна полза е, че любовникът ѝ не контактува със собствената ѝ дъщеря. А стотинката, която той превежда по сметката ѝ веднъж месечно, всъщност не се отразява на семейния бюджет.

Войната се печели от тези, които мислят само за себе си.

 

Rate article
Мъж се “развежда” с дъщеря си