Изхвърлила е собствената си сестра на улицата, без да съжалява!

Сестра ми винаги е била любимата ми душа на този свят. След като родителите ми починаха, си обещахме, че винаги ще си помагаме и ще се подкрепяме.

Когато синът ми стана възрастен и се премести в столицата, аз останах в нашия град. После със съпруга ми се разведохме и аз останах без дом. Тогава сестра ми ми позволи да живея в нейния апартамент, тъй като тя рядко си беше вкъщи и обикновено ходеше в чужбина.

Тъй като работех за фирмата на бившия ми съпруг, в един момент останах не само без квартира, но и без работа. Не можах да си намеря нова работа, така че трябваше да живея от спестяванията си, а след това си намерих работа като домашна помощница в чужбина. По това време вече живеех в дома на сестра ми повече от две години.

Ден преди да замина отново за чужбина, сестра ми каза, че трябва да напусна жилището, защото е решила да го отдаде под наем, дори е обсъдила всички подробности с посредник.

Не знаех какво да ѝ кажа и единственото, което успях да измъкна от себе си, беше: “Добре”. В този момент ми беше трудно да дишам.

Когато сестра ми излезе от апартамента и каза нещо за плащането на комуналните сметки, дори не можех да се съсредоточа върху това, което ми казваше. Същата вечер тя отлетя за Майорка за четири месеца. Тогава беше толкова щастлива. Винаги се радвах да я видя такава, но не и този път.

В главата ми се въртеше само една мисъл: “Къде ще си намеря квартира, защото днес една квартира струва луди пари, а заплатата ми стига само за наем на нещо в предградията”. Обмислях различни варианти в главата си, но не можех да измисля нищо добро. Месец по-късно на вратата се позвъни.

Влезе едно момиче и каза, че е агент по недвижими имоти, след което ме помоли незабавно да се изнеса от апартамента, тъй като наемателите щели да се нанесат същата вечер. Започнах да ѝ обяснявам, че няма къде да се преместя, че сестра ми не ми е казала нищо, че трябва да напусна апартамента незабавно. Но тя дори не ме изслуша.

Опитах се да се обадя на сестра ми, но не успях.

Събрах нещата си и излязох навън. Прекарах тази нощ на детската площадка. На сутринта получих текстово съобщение от сестра ми: “Скъпа, съжалявам, че беше толкова внезапно. Мисля, че вече си си намерила ново място за живеене”.

Текстовото ѝ съобщение разкъса душата ми на милион парчета. Как можеше да ми направи това? В края на краищата тя беше моя сестра!

Разбирах прекрасно, че сестра ми има нужда от пари, но не разбирах защо не иска да говори с мен за това? Беше ми тъжно, че сега парите бяха по-важни от взаимоотношенията.

След известно време успях да си намеря нова работа, получих малка стая и сега живея там като мишка, като се опитвам да не преча на никого. Много ми е обидно, че сестра ми така и не се извини за този инцидент.

После започна да ми се обажда и да ме пита как съм. Сега обаче вече нямам място в сърцето си за нея и съм като всички останали – казвам, че съм добре.

Ето и писмото, което получихме от един от нашите читатели. В писмото на тази жена няма гняв към сестра ѝ, а само призив да се грижим за тези, които са скъпи на сърцата ни. Виждате, че в сърцето на жената има обида към сестра й, но човек може да прости всичко!

Помислете, може би сте обидили някого случайно и сега е моментът да поискате прошка от този човек.

 

Rate article
Изхвърлила е собствената си сестра на улицата, без да съжалява!