Приятелката ми забрави да изключи телефона си и аз чух всичко, което казваше на приятелката си.

От известно време насам приятелката ми много се промени. Стана потайна, имаше “свои” неща за вършене, ходеше някъде тайно от мен. Напълно сякаш не ме забелязваше. Това продължи така в продължение на две седмици. Една вечер тя отиде да се срещне с приятел в кафене близо до дома ни.

По някаква причина тя отново ме помоли да не я изпровождам. Но навън вече беше тъмно, така че след известно време реших да ѝ се обадя. Поговорихме за кратко, казах ѝ, че ми липсва, че я чакам да се прибере, а аз пържа картофи. Намалих звука на високоговорителя, за да чувам по-добре думите ѝ, защото пукането на котлона я правеше много силна.

Взехме си довиждане. Една секунда, две секунди… Чух приятелката ѝ да казва: “А кога ще му кажеш?”. Замълчах и осъзнах, че приятелката ми е забравила да изключи телефона си и чувам целия им разговор.

Изключих картофите. Високоговорителят все още беше включен. Стоях като скована на масата с включен телефон. Тя : “Не знам как да му кажа, ами ако ме остави?”. Приятел : “Познаваш го добре, изглежда като порядъчен човек, не би трябвало да…”.

В крайна сметка следващите пет минути промениха целия ми живот. Разбрах, че с нея ще имаме дете! И тя се колебае дали да ми каже, защото не е сигурна в мен, тъй като все още не съм ѝ предложил!

Веднага се облякох, знаех в кое кафене са седнали. Бях толкова щастлива! Отидох в денонощния цветарски магазин и купих рози, после изтичах до бижутерийния магазин и след това до кафенето.

Трябваше да видите изненаданото ѝ лице, когато влязох с букета, подадох ѝ пръстена и казах: “Знам всичко, толкова съм щастлив, ще се омъжиш ли за мен?”.

Сега тя вече не е моя приятелка, а моя съпруга! Имаме две деца и се радвам, че онази вечер забрави да си изключи телефона, иначе дълго време нямаше да се реша да създам семейство!

 

Rate article
Приятелката ми забрави да изключи телефона си и аз чух всичко, което казваше на приятелката си.