Съпруг, близък приятел и дори снахата на Даяна призовават за второ дете от нея.

– Диана, нека да имаме второ дете. Знаеш ли, откакто се оженихме, колко много съм си мечтала за син и голямо семейство с две или три деца.
Заплатата ми е достатъчна за още едно, имаме покрив над главите си и достатъчно място в къщата. – Марек убеди съпругата си.

Диана, напротив, не искаше да има дете. След раждането не беше изпитала никаква емоция или щастие от майчинството. Просто искаше да спи поне една нощ на спокойствие и да не става на всеки половин час, за да види плачещата си дъщеря. Просто не можеше да роди друго дете.

За съжаление на Даяна дори най-близката ѝ приятелка не споделяла възгледите ѝ за второ дете.

– Даяна, кажи ми, изгубила ли си разсъдъка си? Всички нормални семейства имат поне две деца. Нещо повече, ти имаш възможност да издържаш второ, трето и четвърто дете. А и дъщеря ти ще има нужда от сродна душа в бъдеще. Помислете за нея, а след това помислете за Марк. Тази година навършвате 35 години. Сега или никога. Дори снаха й каза -.

– Скъпа, аз например ще имам второ дете тази година. Не мога да опиша с думи щастието си. Децата са цветята на живота. Колкото по-малко са те, толкова по-скучен става животът. А кой ще ви осигури прехраната на старини? Когато дъщеря ви се омъжи, вие нямате дете.

Диана беше подложена на натиск от всички страни, но не отстъпи.

 

Не можеше да забрави всички страдания, през които беше преминала, за да роди бебето, и всички страдания след раждането. Диана отговори с думите, че всеки е различен . И също така момичето може да бъде разбрано. Съпругът ѝ дори не помагал много за дъщеря им. Той дори не може да смени памперса. Само след работа понякога се грижел за дъщеря си, защото се страхувал да остане сам с нея.

 

Rate article
Съпруг, близък приятел и дори снахата на Даяна призовават за второ дете от нея.