Съпругът ми и децата ми от свекърва ми час и половина по-късно. Точно както подозирах, нещо се случваше там

Събота в нашето семейство е денят на свекърва ми. Така е от една година насам. Дори когато родих второто си дете, свекърва ми все още не се интересуваше много от внуците. Тя идваше веднъж месечно, даваше им малки подаръци, сядаше за час-два и после си тръгваше.

Дъщерите ми, разбира се, не я познаваха. По-голямата ми дъщеря, когато започна да говори, наричаше майка ми баба. Е, майка ми често ми помагаше, тя беше при нас четири дни в седмицата. Дъщерите ми са малки, трудно е да се справяш с всичко сама. А свекърва ми не се интересува. Тя си живее свой собствен живот.

Но един ден забеляза, че по-голямата ми дъщеря щастливо тича при майка ми. Свекърва ми реши, че не общуваме достатъчно, и определи един ден – събота – за нашите срещи. И срещите трябва да се провеждат в нейния дом. Тя не се чувстваше удобно да седи в нашата къща. Така че първата седмица изпратих съпруга си и децата си да се видят с нея. Те се върнаха след час и половина. Съпругът ми каза, че просто са били уморени. После разбрах истинската причина.

На следващата седмица събрах децата и отидох да я видя . Мислех, че ще мога да оставя децата за два-три часа и да отида на маникюр. Но нищо подобно. Тя ни посрещна, подари на децата подаръците, които беше купила по-рано – и това беше всичко. Свекърва ми просто седеше на един стол и казваше на децата как да играят, с какъв пастел да рисуват. Децата са малки, те още не разбират какво им се говори. Така че аз трябваше да седя с тях и да играя пред свекърва ми – като актриса.

После се оказа, че трябва и да готвя. Тя не знаеше какво могат и какво не могат да ядат децата. Прибрахме се вкъщи ужасно уморени. Мислех, че това е последният път. Оказа се, че не е било. Ходим там всяка седмица и правим едно и също нещо.

Играя си с децата пред очите на свекърва ми. Само че сега взимам храна със себе си, за да не се налага да готвя там. Когато казвам на съпруга си, че предпочитам да си остана вкъщи, защото тогава съм по-малко уморена – възразява той. Не можеш да държиш децата далеч от баба им. Така че трябва да ходя там всяка събота и да се преструвам, че всичко е наред. Не искам да развалям отношенията си с нея, но това не е нормално, нали?

 

Rate article
Съпругът ми и децата ми от свекърва ми час и половина по-късно. Точно както подозирах, нещо се случваше там