“Две седмици, за да съберете всичко и да си намерите друго място за живеене”. Дъщерите са обидени

Сара остава без съпруг в ранна възраст. Тя отглежда двете си дъщери сама. В същото време никой никога не е чувал нито едно оплакване от нея. Дъщерите не само пораснали , но и получили прилично образование. Те били подпомагани от майка си. Тя работела на две места, за да плаща за образованието им.

И тогава най-голямата довела едно момче и казала, че то е бъдещият й съпруг, само че нямало къде да живее. После се родило бебе и се наложило да върнат една стая на младото семейство и Сара отишла да живее при втората си дъщеря.

Отначало жената мислела, че това е само временно решение. Младата двойка щяла да си изкара собствен апартамент и животът ѝ щял да бъде същият като преди. Но дъщеря ѝ и зет ѝ не се стараеха много. А и защо да се стараят, когато имаха покрив над главите си и в хладилника винаги имаше храна. Между другото, Сара също хранеше всички.

Но тя не беше посрещната с никаква благодарност. Вместо това в семейството започнали спорове. Най-малката дъщеря смяташе, че не е нейна работа да чисти тоалетната след зет си. По-голямата дъщеря казала, че има малко дете и няма време за нищо. Зетят отговорил, че изнасянето на боклука и миенето на чиниите не е мъжка работа, той прекарва дните си пред компютъра.

Атмосферата в апартамента станала толкова тягостна, че тя дори не искала да се прибира вкъщи. И когато Сара предложила на дъщеря си да се изнесе със съпруга си и внучката си в апартамент под наем, чула в отговор: “Ами ние събираме ипотечен кредит. Откъде ще вземем пари за това?”. И така те останали.

Последната капка била, когато най-малката довела гаджето си: “Мамо, той е от друг град, ще живее при нас”. Сара се зачуди: “Къде? В кухнята ли?”. Но дъщеря ѝ явно очакваше да чуе подобен въпрос, затова спокойно обясни, че кухнята не е много удобна. Но ако майка ѝ се премести в кухнята, тя ще има стая само за себе си.

Сара не можеше да издържи повече. В един момент осъзна, че никой не се съобразява с нейното мнение. А ако се наложеше, щяха да изготвят документи, за да я изпратят в старчески дом.

Тя поставила ултиматум: “Две седмици да си събереш нещата и да си намериш друго място за живеене”. Дъщерите се обидиха, обещаха да не позволяват на майка си да вижда внуците си. И изобщо, тя щяла да остане сама на стари години. Но Сара не отстъпила. Ако това е начинът, по който трябва да се развие съдбата ѝ, то нека бъде така. Така да бъде. Дошло е времето те да станат независими.

Сега наближава петдесетият ѝ рожден ден. Тя не знае дали децата ѝ ще дойдат да ѝ пожелаят всичко най-добро. Смятате ли, че майката е постъпила правилно, като е изхвърлила дъщерите си от апартамента? Какво бихте направили на нейно място?

 

Rate article
“Две седмици, за да съберете всичко и да си намерите друго място за живеене”. Дъщерите са обидени