От прозореца на автобуса Джулия видя как Хауърд се разхожда с някакво момиче.

Джулия се прибираше вкъщи много уморена. Никога досега не беше имала такова задръстване на работа. Тя отключи телефона си и се обади на Хауърд:

– Звъниш ли?

-Да, трудно ли е да се отговори или какво?

– Съжалявам, бях на работа, беше пълна бъркотия, нямах свободна минута.

– Забрави за това. Ще поговорим по време на срещата.

Джулия закачи слушалката. Имах странно усещане. Каква връзка имат те? В края на краищата самият Хауърд прави това, когато е на работа, така че защо сега се обижда от нея?

Момичето се качи в автобуса, облегна се на прозореца и се потопи в мислите си. Дъждът зад прозореца ѝ позволи да се изключи малко. Тя видя симпатични двойки, които се разхождаха в прегръдка. Тя се усмихна и мислено им пожела щастие.

С Хауърд не разполагаше с това. И двамата сякаш бяха в сериозно настроение, но нещо не вървеше. Ако го напуснеше сега, кого щеше да намери? И изведнъж видя Хауърд на улицата: той вървеше с непознато момиче под чадър и я прегръщаше силно около кръста. Момичето едва сдържаше сълзите си. Тя извади телефона си и написа на Хауърд, че не иска да го вижда. Когато се прибрала вкъщи, се обадила на приятелката си.

– Слушайте, не се отчайвайте и не се съмнявайте. Напусни го възможно най-скоро. Все още си млада и красива, ще намериш своята любов.

– Как мога да намеря любовта, ако по цял ден съм заклещена на работа?

– Така че намерете някой от работата. Нима не разполагате с интернет?

Колкото и да е странно, приятелят ми беше прав. Защо държи на мъж, който не я цени, а когато тя изчезне на работа, за да изкара пари за семейството – той ѝ изневерява. От този момент нататък животът ми се промени драстично.

“Добре, че се обадих на приятелката си” – помисли си Джулия и отвори нова глава в книгата на живота си.

 

Rate article
От прозореца на автобуса Джулия видя как Хауърд се разхожда с някакво момиче.