Изписаха ме от болницата и казаха на децата, че вече не мога да живея самостоятелно и се нуждая от грижи.

Когато се връщам към миналото, мисля дали съм била добра майка или съм направила грешки, за които сега трябва да плащамһттр://….

Посветила съм целия си живот на децата си.

Отгледах ги сама, съпругът ми почина, когато синът ми беше само на два месеца, а дъщеря ми – на три години. Работих усилено. Но никога не си позволих да се откажа, осъзнах, че никой друг няма да се грижи за семейството ми.

Осигурих на децата си добро образование. Дъщеря ми и синът ми завършиха университет и си намериха добра работа.

Докато бях здрава, се опитвах да помагам на внуците и децата си по всякакъв начин, като постоянно купувах подаръци и давах пари. Имам двама внуци. Винаги ги карах до и от училище и дори ги водех при мен за известно време през лятото, за да могат родителите им да си починат и да бъдат заедно.

Но един ден се озовах в болница и здравето ми започна бързо да се влошава.

Дъщеря ми ме посети само веднъж, а синът ми само ми се обаждаше. Изписаха ме след две седмици и ме предупредиха да не се притеснявам и преуморявам, но ден по-късно децата ми донесоха внуците ми.

И трябва да се грижиш за тях, защото те вече са на такава възраст, че всичко ги интересува и искат да превключат всичко. След две седмици вече ми беше трудно да ставам от леглото, краката ми постепенно започнаха да изтръпват. Обадих се на сина си да ме закара с кола до болницата за преглед. Но както обикновено той беше зает, затова извиках такси.

Лекарите казаха, че състоянието ми е лошо, но не направиха никакви категорични заключения. Казаха, че трябва да си почивам. Краката ми започнаха да ме притесняват все повече и една сутрин вече не можех да стана от леглото.

Веднага се обадих на дъщеря си, но тя каза, че трябва да извикам линейка. Отново ме откараха в болница. Лекарите обясниха на децата ми, че в такава критична ситуация не бива да ме оставят сама в апартамента, защото няма да мога да се грижа за себе си.
Дъщеря ми и синът ми много дълго време мислеха кой да се грижи за мен. Това е адът.

Дъщеря ми изтъкна, че има двустаен апартамент и в него няма никакво място. А синът викаше, че с жена му очакват още едно дете и тя не би искала свекърва ѝ да живее с тях.

Почувствах се неудобно. Намесих се в разговора им и им казах и на двамата да си тръгнат. И те го направиха. А аз останах там и се разплаках. Защо това се беше случило? Толкова зле ли съм ги възпитала… Останах будна цяла нощ.

На сутринта съседката, която винаги се тревожеше за моето благополучие, дойде да ме види. Добра и любезна млада жена, която също сама е отгледала дъщеря си.

Чувствах се толкова разстроена и наранена, че ѝ разказах всичко. Тя веднага реши да ми предложи помощта си. След като собствените ми деца нямаха нужда от мен, сега аз можех да се възползвам от помощ. Тя ми приготви храна и чай.

Сега за мен се грижеше една самотна майка. Давам ѝ половината от пенсията си, с която тя купува храна и готви. Останалата част изразходвам за комунални услуги и други домакински принадлежности. Сега животът ми е в ръцете на напълно непознат човек. Децата ми се обаждат много рядко, особено след като разбраха, че тя се грижи за мен.

Никога през живота си не съм мислила, че на стари години ще бъда предадена от собствените си деца, в които съм вложила цялата си любов и душа. Защо са израснали като такива неблагодарници? Искам да завещая апартамента си на жената, която се грижи за мен.

 

Rate article
Изписаха ме от болницата и казаха на децата, че вече не мога да живея самостоятелно и се нуждая от грижи.