За мен родителите ми не бяха нищо повече от непознати и присъствието им нямаше никакво значение в живота ми.

предателството от страна на близките може да бъде изключително трудно и болезнено за преживяване. В собствения си живот преживях факта, че родителите ми ме изоставиха, когато бях дете. Те злоупотребяваха с алкохола и постоянните им кавги доведоха до това, че съседът се обади в полицията. Когато полицията пристигна, тя видя състоянието на родителите ми и присъствието на малко дете в къщата. Това ги накарало да привлекат органите по настойничество, които предложили на родителите ми шанс да подобрят положението си. За мой ужас обаче родителите ми казаха, че не ме искат, и предложиха да ме отведат в дом за сираци. Думите им ми се сториха като дълбоко предателство, а аз се почувствах дълбоко наранена и съкрушена. За щастие имах любящ дядо, който ми се притече на помощ. Той ме прие в дома си и ме обгради с любов   .

Разцъфнах под грижите на дядо ми. Той не само ми даде подслон, но и се превърна в най-близкия ми приятел. Под негово ръководство се усъвършенствах в обучението си и се справях добре в училище. За съжаление, когато бях в университета, ме сполетя трагедия: любимият ми дядо почина. Загубата му беше огромен удар за мен и аз бях съсипан. Въпреки това той ми остави апартамента си като наследство. Като студент се сблъсках с финансови проблеми, затова усърдно си търсех работа на непълно работно време. Сутрин разлепвах обяви, а вечер работех като чистачка в един супермаркет    .

През последната година от следването си срещнах едно прекрасно момиче и започнахме да се срещаме. Когато научи за трудностите, с които се сблъсквах, тя предложи да ми помогне. По това време вече бях завършил колежа и тя ми намери работа като счетоводител в нейния автосервиз. Връзката ни процъфтяваше и накрая се оженихме, като решихме да живеем в нейния апартамент, а дядо ми да дава апартамента под наем.

По това време родителите ми неочаквано се появиха в живота ми. Те обаче не показаха никакво разкаяние за предишните си действия. Вместо това поискаха да притежават апартамента на дядо ми. Аз отстоявах позицията си и не им позволих да претендират за това, което ми принадлежи по право. Дадох им ясно да разберат, че няма да имат нищо общо с това, и веднага се свързах с полицията, за да наложа решението си. За мен те не бяха нищо повече от непознати и присъствието им нямаше никакво значение в живота ми. Техните искания не означаваха нищо за мен, тъй като бях изградил нов и пълноценен живот без тях.

 

Rate article
За мен родителите ми не бяха нищо повече от непознати и присъствието им нямаше никакво значение в живота ми.