В този ден в автобуса дванадесетгодишният ми син се превърна в друг човек!

Вечерта със сина ми се връщахме от поредната среща с физиотерапевт. Случи се така, че имахме здраво момче, но когато всички деца на неговата възраст правеха първите си стъпки, ние заведохме нашето на лекар    .

лекарите не можеха да назоват причината или точния метод на лечение, но казаха, че става дума за проблем със ставите, поради което му е толкова трудно и болезнено да движи крачетата си. Лекарите веднага отхвърлиха диагнозата церебрална парализа, която ни беше поставена от всички познати, но не намериха конкретно определение на това, което не беше наред със сина ни.

Беше час пик, така че имаше много хора и отначало аз и синът ми седяхме там, а после отстъпих място на една бременна жена. А от другата страна на спирката в автобуса се качи възрастна жена с голяма гърбица, която едва движеше крака си и носеше голям пакет. Синът ми, без да се колебае, се изправи и я помоли да седне. Разбира се, за него това означаваше още няколко спирки на дискомфорт и болка, но той все пак го направи. Тя му благодари, а след това започна да гледа към краката му и да шепне. Честно казано, това ме изплаши, защото можех да очаквам всичко. След известно време жената излезе и синът седна до баба си.

– Сине – каза тя, като го галеше по краката, – ще дам на майка ти няколко лечебни билки, ще трябва да пиеш чай от тях всяка сутрин – и после ми подаде малка торбичка с различни билки   .

– “Това е за укрепване”, каза ми тя, а после се обърна към сина си: “Сега можеш да танцуваш, сине!

Не знам дали е чудо или магия, но всеки ден краката на сина ми го боляха все по-малко и по-малко, докато болката съвсем изчезна!

 

Rate article
В този ден в автобуса дванадесетгодишният ми син се превърна в друг човек!