Това куче е гений! Ще разкажа на всички за него!

Това се случи на мой добър приятел. Нека започна с това, че той дълго време работеше като продавач. Винаги е имал интересни истории от работното място, но тази беше специална. Беше готов да я разкаже на всеки, който само каже: “Моето куче…”

Следващата история ще бъде разказана от негово име.

Беше обикновен ден, имаше малко хора, така че когато кучето влетя в магазина, се засмях като моя клиент. Искаше ми се да го изхвърля навън. Но не разполагах с време. Той бързо подхвърли банкнота и пари в лицето ми. На банкнотата пишеше “един хляб и килограм ребра”. Парите бяха достатъчни за всичко. Опаковах всичко в една торба и хвърлих там и дребните пари. След това я дадох на кучето. То веднага грабна всичко със зъбите си и го отнесе. Всичко това ми се стори толкова фантастично, че не се сдържах да не затворя магазина, за да видя къде е отишло кучето.

Тогава ме очакваше още една изненада. Детето е толкова умно, че спря на пешеходна пътека и изчака да светне зелена светлина. Нашите хора биха могли да се поучат от него!

Не трябваше да оставям магазина за толкова дълго, но просто не можех да спра да гледам кучето. Стигна се дотам, че чаках с него на автобусната спирка за правилния автобус, защото той не искаше да се качи на първите два. Той дори някак си разбираше това! След няколко спирки той слезе от автобуса и аз го последвах.

Малко по-късно той изтича до една къща наблизо, започна да чука по прозореца и да лае. Бях толкова любопитен, че не можех да не гледам. Когато никой не отвори вратата, той започна да лае по прозореца от съседната страна.

Накрая старецът отвори вратата за своя верен приятел.

– “Загубил ли си паметта си?” – попита той с капризен тон.

– “Не му се сърди!” Не можах да се сдържа да не кажа, а дядо ми ме погледна изненадано. – “Твоето куче е истински гений!

– Кой гений забравя да вземе със себе си ключовете от къщата? И това се случва за пети път този месец!

Всеки път приятелят ми разказва това с такава емоция, сякаш кучето е започнало да му говори.

Какво мислиш за него? Гений или обикновено куче?

 

Rate article
Това куче е гений! Ще разкажа на всички за него!