Тя ме обвини в кражба. А шест месеца по-късно стана моя съпруга

От няколко години работя като шофьор на автобус. По време на работата ми хората често са оставяли вещите си при мен. През ръцете ми са минали много телефони и портфейли. Много ценни вещи не бяха намерени, а след това ме обвиняваха, че съм ги взел за себе си. Но аз никога не съм си присвоявал дори една гривна. Чуждата вещ никога не е полезна. Имаше случай, когато собственикът на един портфейл така и не беше намерен. Дълго време мислех какво да правя с парите, които бяха в него. После отидох при една старица, която седеше пред магазина и искаше милостиня, и ѝ дадох парите.

Същия ден изкарах смяната си както обикновено и се прибирах вкъщи. Влязох в гаража и тръгнах да излизам. Изведнъж забелязах, че на една от седалките има дамска чанта. Вътре имаше козметична чанта, телефон, папка с документи и портфейл. Паспортната снимка показваше красива жена и нямаше печат за брак.

На телефона имаше парола. Така че не можех да кажа на никого от приятелите на жената за находката. Тогава ми хрумна идеята да я намеря в социалните мрежи. Намерих жената и ѝ писах: “Имам чантата ти. Забравила си я в автобуса.” И ѝ оставих телефонния си номер.

След известно време тя ми се обади. Благодари ми за благоприличието и попита кога може да си я вземе. Изпратих й работния си график и написах, че може да дойде, когато пожелае    .

На следващия ден тя ме чакаше на автобусната спирка. Върнах ѝ чантата с вещите ѝ. Но вместо думи на благодарност, чух обвинения в кражба на пари. Оказа се, че в портфейла ми няма пари. Един от пътниците влезе в портфейла ми и извади всички пари. Опитах се да обясня, че не съм взел нищо. Но жената не можеше да се успокои. Тя крещеше и ме наричаше крадец. Всички хора в автобуса ме гледаха накриво. Но не спорихме дълго. Предложих ѝ да се срещнем след работа и да поговорим за всичко. Нямах представа в какво щеше да се превърне срещата ни. Трябваше да уверя жената, че не съм замесен в кражбата на парите.

оттогава бяха минали шест месеца. Оженихме се и съпругата ми е бременна. Ето как открих съдбата си   .

 

 

Rate article
Тя ме обвини в кражба. А шест месеца по-късно стана моя съпруга