Свекърва ми забранява да раждам за втори път!

Случи се така, че първо се запознах със сестрата на бъдещия ми съпруг, а после той с мен. Станахме много добри приятели, така че прекарвахме всички празници заедно.

Винаги се оказваше, че тя идва при нас с празни ръце, дори на съвместни тържества, но аз не се ядосвах. Често ми разказваше, че се бори финансово с три деца и че двамата със съпруга ѝ не печелят много.

Първите предупредителни знаци бяха отдавна. Със съпруга ми винаги плащахме за нея и децата на някое развлечение или й давахме вещите на нашата Анна, от които беше израснала, защото имаха по-малка дъщеря и двама по-големи сина. За всичко това никога не съм чувала благодарност в наша посока. Мисля, че тя беше убедена, че трябва да го правим.

Може би всичко това нямаше да ме плаши повече, ако един ден, когато бях щастлива, бях решила да споделя с нея добрата новина за бременността си.

Тя веднага промени изражението си и започна да ми крещи гневно, че трябва да направя аборт. Когато се опитах да се свържа с нея, за да ѝ обясня защо трябва да го направя, чух: “Не разбираш ли? Трябва да ми помагаш с моите деца, а не да раждаш второто си! Ако родиш второ, кой ще приготви всички празнични трапези? И с парите ще си по-зле! Значи сега трябва сама да плащам за децата, когато ходят на кино или нещо подобно? Не! Трябва да направиш това, което съм казала, и то не подлежи на обсъждане!”

Бях толкова объркан от нейната откровена наглост, че я помолих да напусне апартамента ни, сякаш ми се гадеше. Тя само се нацупи, като ми каза да не се бавя. Прекарах следващите няколко часа в сълзи, така че когато съпругът ми ме видя в това състояние, сериозно се уплаши. Разказах му всичко и го поставих пред свършен факт, че сега не искам да организирам никакви празници, не и в моето състояние, и засега ще излизаме за развлечения с трима души, защото трябва да спестим пари за бъдещото ни дете. Съпругът ми не възрази, като каза, че може би сестра ми не е обмислила думите си, така че скоро ще дойде да се извини.

След това, което ми каза, бях твърдо убедена, че вече не сме приятелки и вероятно никога не сме били. Вместо да сподели щастието ми с мен, тя се опитваше да го убие. Знаеше много добре колко много със съпруга ми искахме второ дете и колко дълго го чакахме, а сега най-накрая се беше случило, а тя ми каза товаһ

Не думите ѝ обаче ме накараха да се почувствам по-зле, а осъзнаването, че през всичките тези години тя ни е използвала за собствена изгода. Организирах всички празници за моя и на съпруга ми сметка. Тя не ни подари нито един подарък, донесе само бонбони за рождения ден на дъщеря ми… Дори сами купувахме храната за пикниците и плащахме всички сметки за ресторантите и забавленията за децата!

Надявам се, че след като заживее без мен и съпруга ми, ще успее да осъзнае, че е загубила истинските си приятели!

 

Rate article
Свекърва ми забранява да раждам за втори път!