Свекърва ми подари на сина ми подарък за рождения ден и шоколад, а на внука ми – кола от дъщеря си.

Неотдавна племенникът на съпруга ми имаше рожден ден. Момчето навърши пет години. Те не направиха голямо празненство. Със съпруга ми подарихме на момчето комплект роботи и дадохме на родителите пари. Сега всичко е скъпо, така че знам колко струва организирането дори на едно малко парти.

Марко духна свещта на тортата и тогава тъщата стана от масата. Тя започна да хвали внука си със сълзи на очи, като му казваше колко й е скъп, а после дядо му донесе огромна кола, която той можеше да кара сам. Всички започнали да се радват и да ръкопляскат. И Марко веднага скочи.

Със съпруга ми се спогледахме и дори не знаехме какво да кажем. Не исках да повярвам, че това е такъв щедър подарък от баба и дядо. Съпругът ми също стоеше там, застинал. В края на краищата преди седмица синът ни също имаше рожден ден. И знаете ли какво? Свекърва ми извади едно шоколадово блокче и му го подари. Тя ни каза, че в момента нямала пари за скъп подарък. Разбира се, благодарих ѝ за това, но защо да правим такава разлика между децата?

Родителите ми живеят на седемдесет километра, но дойдоха и донесоха на сина си голям мотор, куп сладкиши и подарък от прабаба ми. И тогава свекърва ми дойде с нейния подарък, а аз останах смаяна. Още си спомням как тя извади онова шоколадово блокче и каза на внука си, че баба вече нямала пари, затова подаръкът бил малък. Синът ни е на четири години, той още не разбира всичко. Но когато видях онази кола, едва не избухнах от гняв. Как може да е така? Защо синът ми е по-лош от другите деца?

Добре, че съпругът ми ме успокои и каза, че трябва да се приберем вкъщи. В противен случай не знам какво щеше да се случи. Вместо фотосесия, щеше да има скандал. Мисля, че всички членове на семейството щяха да го помнят дълго време. По пътя към дома просто не можех да се успокоя.

Два дни по-късно свекърва ми ни се обади, сякаш нищо не се е случило. А съпругът ми не издържа и й разказа всичко. След това тя дойде и донесе пари, като каза, че е получила пенсия и иска да даде на внука си пари за рождения му ден. Тя започна да се оправдава, че е забравила. Разбира се, благодарих ѝ, но вече си бях направил изводите. Наистина ли става въпрос за пари?

 

Rate article
Свекърва ми подари на сина ми подарък за рождения ден и шоколад, а на внука ми – кола от дъщеря си.