Свекърва ми искаше да ме изпрати на лечение, защото смяташе, че изневерявам на съпруга си, но след всичко това ми се струва, че те са тези, които се нуждаят от лечение!

Още първата ни среща със свекърва ми беше провалена. Оказа се, че по някаква причина не ме харесва, но аз не знаех причините, защото тя само каза на съпруга ми за своето недоволство. Имах късмет, че живеехме отделно и се виждахме рядко, затова се надявах, че това няма да се отрази на семейния ми живот. Не можех обаче да си представя, че всеки ден съпругът ми ще прекарва по половин час в разговори с майка ми, като основната тема на разговор ще бъда аз. Чувах все повече и повече обиди в моя посока, но съпругът ми само ги изслушваше, не се застъпваше за мен.

Въпреки това не бях изненадана от поведението ѝ, но започна да ме дразни, когато започна да обижда родителите ми, те са добри хора, които се обичат и са щастливи в брака си, който изглежда е станал причина за завист и клевети от страна на свекърва ми. В края на краищата самата свекърва ми не е била щастлива със свекъра си, живели са заедно, после той ѝ е изневерил и са се изнесли. Затова тя посвети живота си на сина си, а после на хоризонта се появи друга жена, на която той започна да отделя повече време.

един ден съпругът ми се върнал от работа “без лице”   . Веднага му направих любимия му чай и го настаних на масата, за да му разкажа какво се е случило.

– Не знам как да ви кажа… Но майка ти изневерява на баща ти! Татко я е видял да седи с друг мъж в едно кафене около два часа, а после се е качила в колата му и са заминали някъде. Но знаеш ли какво е по-лошо?” – сега той ме гледаше с предизвикателство – “Ябълката не пада далеч от дървото, така че със сигурност ще започнеш да ми изневеряваш, ако вече не го правиш! Как мога да ти се доверя след това?

След това не знаех как да реагирам на собствения си съпруг. Той не само ме беше обидил, но и се осмели да клевети майка ми. През следващите няколко дни живеехме като непознати, без да си говорим. Тогава майка му започна да ми се обажда и да ми казва да го напусна, защото ще бъда като майка си, а синът ѝ заслужава нещо по-добро. Уморих се от всичко това и реших да поговоря с майка ми за случилото се онзи ден    .

– “О, Боже мой, дъще – каза майка ми и се засмя с глас на разказа ми, – това беше братовчедът на баща ти, срещнахме го в едно кафене, чакахме баща ти да се върне от работа, а после се качихме в колата, взехме го и се прибрахме вкъщи! Това беше смях и грях! Седнахме и поговорихме с човека и вече го направихме виновен за всички смъртни грехове! Какво семейство!

Седмица по-късно подадох молба за развод. Осъзнах, че не мога повече да търпя човек, който вярва на слухове и си позволява да говори такива неща за мен и семейството ми!

 

 

Rate article
Свекърва ми искаше да ме изпрати на лечение, защото смяташе, че изневерявам на съпруга си, но след всичко това ми се струва, че те са тези, които се нуждаят от лечение!