Su vyru gyvename jau trisdešimt metų! Yra visko, tik ne laimės

Po trisdešimties bendro gyvenimo metų ne visi sutuoktiniai yra pasirengę skyryboms. Juolab kad kalbame apie vyresnius nei penkiasdešimties metų žmones. Tačiau kiekvienai taisyklei yra išimčių. Šiandien savo straipsnį skirsime būtent tokiai išimčiai. Ar po trokštamų skyrybų žmonės tampa laimingesni?

Santuoka, trunkanti 30 metų.

Kai man sukako 19 metų, įšokau į santuoką. Mano vyrui tuo metu buvo 25 metai. Jauna ir nepatyrusi, dar negalvojau apie ateitį, o gyvenau šia diena. Susituokę išgyvenome 30 metų, deja, negaliu pasakyti, kad per tą laiką buvome itin laimingi.

Dabar mūsų vaikai jau suaugę, turime savo šeimas. Tačiau pastarąjį dešimtmetį aš ne gyvenau, o veikiau egzistavau. Mūsų šeima tapo kažkuo siaubingu. Mes su Viljamu nelabai bendraujame. Kiekvienas iš mūsų yra savo galva. Kartais visą dieną nepratariame vienas kitam nė žodžio. Aš gaminu pusryčius, jis valgo ir tyliai pasitraukia ant sofos žiūrėti televizoriaus.

Jau daug metų galvoju apie skyrybas, bet visos draugės žiūri į mane kaip į beprotę. Pavyzdžiui, kur eiti tokiame amžiuje, dėl ko? Ar man reikia vienišos senatvės? Juk niekada negyvenau viena. Šalia manęs visada buvo vyras. Su juo užaugau. Bet kas dabar?

Kalbėjausi su Viljamu ir norėjau viską pakeisti. Tik mano vyras vis viską paversdavo juokais ir nenorėjo nieko keisti dėl mūsų pačių šeimos. Baigėsi tuo, kad mane erzino viskas, kad ir ką jis darydavo. Man buvo nemalonu su juo bendrauti.

Dabar suprantu, kad jau seniai turėjau su juo išsiskirti. Bet išdrįsau tik dabar, o man jau beveik penkiasdešimt! Mano vaikai manęs nesmerkė. Priėmė jį kaip suaugusį ir palaikė. O Viljamas… Nemanau, kad jam tai rūpi.

Jau šešis mėnesius esu laisva moteris. Dabar mano gyvenimas padalytas į dvi dalis: iki skyrybų ir po jų. Gyvenu tik savo malonumui. Neatsisakau sau mažų dalykų, kurie teikia džiaugsmą ir daro mane laimingu žmogumi. Dabar galiu pasakyti, kad patyriau visiškai kitokį gyvenimą.

Man net atsirado noras būti kūrybingam! Pagaliau galėjau skirti laiko kepimui. Prieš kelias dienas užbaigiau gražų megztinį savo anūkei. Dabar dažnai lankau savo vaikus ir anūkus, ir nuotaika puiki.

Esu tikra, kad dar ne per vėlu pradėti viską iš naujo. Nesvarbu, kiek jums metų! Tai visiškai naujas mano gyvenimo etapas. Žinau, kad tikrai juo mėgausiuosi. Anksčiau nebuvau tokia tikra, kaip reikia elgtis.

Visiškai netrokštu savo vyro, nors kartais vienas kitam paskambiname. Juokinga, bet dabar jis manimi domisi labiau nei tada, kai gyveno su manimi tuose pačiuose namuose. Kaip sako patarlė, kad tai, ką turėjome, pradedame vertinti tik tada, kai to netenkame.

Redaktoriaus patarimas.

Deja, yra daugybė moterų, kurios jaučiasi nelaimingos savo santuokoje. Ne visos jos ryžtasi skyryboms. Jos taip ilgai gyvena su tuo pačiu žmogumi, kad pradeda galvoti, jog nebegalės gyventi vienos. Nesąmonė!

Daugelis ištveria ir nedrįsta keisti savo gyvenimo. Natūralu, kad norėdami tai padaryti, jie turėtų palikti savo komforto zoną ir pradėti veikti. Tačiau kasmet tai padaryti darosi vis sunkiau.

Tegul šiandienos istorija pasitarnauja kaip įkvėpimas mūsų skaitytojams keisti savo gyvenimą į gerąją pusę. Mes neprašome visų skubėti į skyrybas. Tiesiog norime, kad visi jaustųsi laisvi ir kovotų už savo laimę. Žinokite, kad amžius negali būti kliūtis naujam ir laimingam gyvenimui.

 

 

Rate article
Su vyru gyvename jau trisdešimt metų! Yra visko, tik ne laimės