София няма време да каже на Джак за бременността си. Пет години по-късно, по време на събиране, те най-накрая се срещат

София учи с курса си само една година. След това баща ѝ е преместен на работа в друг град, така че се налага да смени университета. Именно там тя харесва Джак. Връзката им обаче остава на ниво “приятели”. Пламъкът на страстта се разгоря и угасна в същия ден, когато групата им празнуваше завършването на училище в дома на нейна съученичка. Именно след това София и Джак се уговарят да се срещнат на следващия ден. Момичето очакваше с нетърпение срещата им, но момчето не се появи и не се свърза с нея. Тя възприела отсъствието му като ясен знак, че той я е напуснал. Обхваната от скръб, София плаче и се бие в гърдите, че е позволила на любовта да изпълни сърцето ѝ    .

Месец по-късно София открива, че е бременна. Но родителите ѝ решават, че тя ще роди това дете… Пет години по-късно имало среща на завършилите университета. София била сред поканените и решила да дойде, надявайки се отново да види Джак. Майка ѝ е против: “Защо настояваш да отидеш? Не ти ли стигнаха сълзите?” Както се очакваше, официалната част на събитието беше доста скучна… София продължаваше да търси Джак, но той не беше там. По време на почивката всички оживено обсъждаха къде да отпразнуват събирането… Разстроена, София изгуби интерес и се отправи към входа. Когато се канеше да си тръгне, погледът ѝ попадна на Джак, който стоеше на входа, сякаш чакаше някого. Тя се надяваше, че той ще я попита как върви животът ѝ. Той обаче само поздрави и погледна момичето с безразлични очи: “Здравей.” И това беше всичко! Обзета от емоции, София се качи зад волана на колата, а по лицето ѝ се стичаха сълзи. Тя осъзна, че не е в състояние да шофира в такова разстроено състояние.

след кратка пауза вратата на предната пътническа седалка се отвори и техният съученик се качи   .
.
“Имам да направя едно признание”, започна той. “След завършването си Джак се прибра у дома. Когато наближи входа на къщата си, стана свидетел на ужасяваща сцена: пиян съсед биеше жена си. Джак се намесил, за да я защити. “Успя да спаси жената, но беше намушкан с нож” – промълви един съученик. “Откараха го в болницата в тежко състояние, не можеше да говори. Джак ми написа бележка, за да те предупредя за случилото се. На следващия ден го излъгах и му казах, че не искаш да го виждаш повече… Винаги съм му завиждала.”

Съученикът все още се опитваше да обясни, когато София рязко слезе от колата и се втурна към Джак. “Чакай!” – възкликна тя, – “Марк те е измамил. Аз те чаках през цялото време. Обичах те. А сега…” “Тогава ти никога не си се отказвала от мен” – прошепна Джак и я стисна в прегръдките си…” “Да вървим – каза София, стискайки силно ръката на Джак. “Синът ни чака…”

 

Rate article
София няма време да каже на Джак за бременността си. Пет години по-късно, по време на събиране, те най-накрая се срещат