След телефонен разговор с майката на приятеля ми си събрах нещата и избягах от него.

Запознах се с Марк на партито за рождения ден на наш общ приятел. Веднага забелязах как той хвърляше очи към мен. Бях доволна от вниманието, което получавах. В крайна сметка се запознахме. Говорихме цяла вечер и когато дойде време да си тръгваме, оставих на Марк номера си. Уговорихме се да се срещнем отново и да продължим познанството си. Изминаха два дни. Марк ми се обади с предложение да се срещнем в едно местно кафене на чаша кафе. Веднага се съгласих, защото и аз изпитвах симпатия към него.

Марк дойде на срещата в официален костюм и с букет цветя. Това беше приятна изненада за мен. За пореден път се убедих какъв галантен и красив човек е той. Времето, прекарано с него, отлетя много бързо. Говорихме за абсолютно всичко, чувствахме се добре един с друг.

След тази среща продължихме да общуваме. Марк ми подаряваше скъпи подаръци, носеше ми цветя. Изпитвахме симпатии един към друг, затова след известно време той ме помоли да изляза с него. Аз се съгласих. Прекарахме добре заедно, затова Марк ме помоли да се преместим при него. Съгласих се, без да се колебая, и на следващия ден опаковах нещата си и се преместих при Марк.

Той живееше в едностаен апартамент. Това малко ме разстрои, защото бях свикнала да живея сама. Обичах да гледам филм и да чета книга в тишина. А тук той беше винаги с мен. С течение на времето малко се устроих, прибрах нещата си, почистих апартамента и съмненията ми избледняха на заден план.

Настаних се в петък, за да имам възможност да прибера всичко през уикенда. На следващата сутрин Марк ме събуди. Той държеше телефона. Обаждаше се майка му и искаше да говори с мен.

Едва успях да отворя очи. Защо искаше да говори с мен, и то в събота сутрин? Все пак вдигнах телефона. Чух непознат глас от другата страна на слушалката. Някаква жена ме питаше с висок тон защо все още спя и не съм приготвила закуска за сина ѝ. Бях просто зашеметен. Но още по-изненадана бях от реакцията на Марк. За него думите на майка му не бяха нещо странно. Тогава разбрах, че за него това е нещо нормално.

Престорих се, че нищо не се е случило. Просто помолих Марк да отиде до магазина за хранителни стоки, за да купи малко храна. Написах му списък с нещата, от които се нуждаеше. Той го взе и си тръгна. Междувременно аз бързо започнах да събирам нещата си. Умишлено включих в списъка храни, които не бяха лесни за намиране, за да имам малко повече време да опаковам. След като опаковах всичко, извиках такси и се прибрах вкъщи.

Двайсет минути по-късно Марк ми се обади. Не отговорих на обаждането. Когато разбра, че няма да отговоря на обажданията му, той ми написа съобщение, в което пишеше “Къде отиде?” По това време вече лежах на леглото в апартамента си. Той ми се обаждаше и ми пишеше още няколко дни, но аз ги игнорирах. В крайна сметка Марк сякаш разбра и спря да се обажда. Остави ме сама.

Когато разказах на приятелката си за тази история, тя не можа да разбере защо не съм останала с него, като каза, че всеки може да бъде променен. Той не е лош човек и си има собствен апартамент. Но мисля, че никакъв апартамент или черти на характера няма да помогнат, ако майка му си пъха носа във връзката ни.

 

Rate article
След телефонен разговор с майката на приятеля ми си събрах нещата и избягах от него.