След девет тежки години в чужбина Диана се завръща в родния си град, но никой не я посреща на гарата.

След девет тежки години в чужбина Диана се завръща в родния си град, но никой не я посреща на гарата.

След девет тежки години работа в чужбина Диана се завърна в родния си град, но никой не я посрещна на гарата. Диана решила да работи в чужбина заради финансовото си положение, с намерението да спести пари и да се върне у дома възможно най-скоро. Непредвидени обстоятелства обаче удължават престоя ѝ.

Оставяйки дъщеря си, сина си и съпруга си, който бил пристрастен към алкохола, Диана тръгва на пътешествие към Малта. Първата ѝ работа е да се грижи за припрян възрастен мъж, което се оказва предизвикателство. Въпреки това Диана издържа на трудностите в името на семейството си. По-късно тя започва работа като продавачка в магазин, където не ѝ остава много време за почивка, тъй като спи само по четири часа на нощ. Въпреки трудностите Диана не се оплаквала, защото семейството ѝ разчитало на нея.

Минават две години и Диана решава, че е време да се върне у дома. Съпругът ѝ обаче ѝ отказва, като твърди, че нямат повече пари, а синът ѝ си е намерил приятелка и сватбата наближава. Така че Диана останала в чужбина още една година, после още една и още една година. През цялото това време тя изпращала пари на семейството си и поддържала връзка с тях чрез Skype. Това продължило девет години, преди тя най-накрая да реши да се върне у дома, носейки със себе си подаръци и лакомства.

Тъй като на гарата не открива никаква гостоприемна веселба, Диана предполага, че семейството ѝ е подготвило изненада за нея. Тя извикала такси и се прибрала у дома. На двора видяла съпруга си, следван от дъщеря си. Въпреки че прегърнаха Диана, ентусиазмът им сякаш липсваше. Час по-късно синът ѝ се появи с годеницата си, споделяйки плановете си за екстравагантна сватба в най-престижния ресторант в града, последвана от меден месец в Португалия. Дори бяха разгледали луксозен курорт    .

Синът намекна, че младата двойка се нуждае от собствено жилище. Но внезапно празненството приключило, тъй като двойката бързала да посети бъдещата си тъща. Уморена и разочарована от хладното посрещане, Диана отиде в спалнята си, където намери непознати женски дрехи. Съпругът ѝ обяснил, че това са дрехите на дъщеря им, които тя случайно е оставила там.

На следващия ден, когато Диана отишла в града, срещнала стара приятелка, която ѝ казала тревожната истина. В къщата ѝ от дълго време живеела непозната, а съпругът ѝ си бил намерил нова жена в града. През цялото това време съпругът и децата ѝ живеели охолно с парите, които тя им изпращала, докато самата Диана живеела в постоянна бедност    .

накрая всичко си дойде на мястото и Диана разбра, че семейството ѝ не се радва много да я види отново. Те осъзнали, че безгрижното им съществуване е приключило.

Решителна, Диана решава да си събере багажа и да се върне в Малта. Този път целта ѝ е да спечели достатъчно пари, за да си осигури собствено жилище и да започне да живее за себе си. Що се отнася до семейството ѝ, за тях беше време да поемат отговорност за собствената си съдба. Дали Диана е била права в действията си? Само тя можеше да реши това, осъзнавайки необходимостта да постави собственото си благополучие на първо място и важността на това да държи семейството си отговорно за своя избор.

 

Rate article
След девет тежки години в чужбина Диана се завръща в родния си град, но никой не я посреща на гарата.