Синът ми се страхуваше от тъмното, но историята на дъщеря ми промени всичко!

Имам две деца. Никога не съм имала такива проблеми с по-голямата си дъщеря, каквито имах с по-малката. Работата е там, че той се страхува от тъмното. Когато го накараш да си легне вечер, трябва да включиш нощната лампа, а след това аз я изключвам, защото тя кара дъщеря ми да спи лошо, а той се събуждаше посред нощ и започваше да плаче.

Опитахме различни методи, за да се отървем от страха му, но той не изчезна. И всяка нощ съпругът ми, дъщеря ми и аз страдахме.

По това време дъщеря ми вече ходеше на училище и ме помоли да ѝ разреша да разкаже на братчето си приказка за лека нощ. Съгласих се и, изненадващо, спахме спокойно цяла нощ. Въздъхнах с облекчение, докато синът ми не каза: “Мамо, татко, видяхте ли един мъж да идва в къщата ни снощи?” Веднага погледнах към съпруга си, а той ме погледна изненадано. Трудно е да се опишат с думи всички ужасни мисли и емоции, които минаха през главите ни, и тогава дъщеря ми ги спря и ме помоли да ни разкаже своята история

– Татко, мамо, научих истинска тайна – започна тържествено дъщерята, като погледна към брат си, който вече я знаеше и се усмихна победоносно. “Една нощ се събудих и видях едно момче до леглото си. То беше уплашено и искаше да се скрие, за да не ме безпокои, но аз го спрях и той ми каза, че има много момчета като него. И те стоят до детското креватче всеки ден и пазят съня на детето, а си тръгват едва когато слънцето се събуди. Трудно е да ги забележиш, защото се крият добре!

Добрата приказка, която дъщеря ни измисли, помогна на сина ни да започне да спи спокойно и да се отърве от страха си. А ние със съпруга ми се смеехме и си разказвахме колко сме се страхували и какви ужасни неща вече сме си помислили.

Сега осъзнавам колко силна е една вълшебна приказка и че не бива да забравяме за нея. Така че, родители, научете децата си да вярват в доброто и да живеят без страх с помощта на приказките!

 

Rate article
Синът ми се страхуваше от тъмното, но историята на дъщеря ми промени всичко!