Родителите ми предложиха размяна: техният апартамент срещу нашия капитал за майчинство. С течение на времето обаче със съпруга ми разбрахме, че сме били измамени.

като единствено дете в семейството не бях любимка, въпреки че бях дългоочаквана. Когато бях на 23 години и бременна в петия месец, започнах да се съмнявам дали съм тяхна биологична дъщеря. Родителите ми са на седемдесет години и финансовото ни положение е ужасно. Живеем в апартамент под наем и едва свързваме двата края. Аз и партньорът ми учим и работим, но това не е достатъчно, за да покрием разходите си. Два пъти бяхме заплашени от изселване заради неплащане на наема и се наложи да вземем пари назаем от приятели. В резултат на това сме задлъжнели, едва можем да си позволим храна и постоянно изпитваме финансови затруднения. Понякога родителите ми ни помагат с храна. Те искат да се оженим, така че без да се колебаем, с приятеля ми отидохме в службата по вписванията, за да завържем възела. Именно тогава родителите ми започнаха да изразяват желанието си да имат внуци   .

Майка ми многократно подчертаваше, че трябва да имам дете, защото в противен случай ще стана като нея. Ние обаче не се чувствахме готови да имаме деца и не бързахме да го правим, като се има предвид значителната финансова отговорност, свързана с това. И тогава родителите ми ни направиха привлекателно предложение. Предложиха ни да ни дадат майчинския си капитал, ако родя, и с него да си купим къща в селото. Вместо това родителите ми щяха да се преместят на село, а ние щяхме да запазим апартамента си в града. С приятеля ми обмислихме тази идея и стигнахме до извода, че тя ще бъде изгодна за нас. Вече нямаше да се притесняваме за наемането на жилище, а останалите пари щяхме да използваме за собствените си нужди. Майка ми ме увери, че ще се грижи за детето, докато аз продължавам да уча   .

Освен това ни обеща финансова помощ и подкрепа при закупуването на всичко необходимо за мен и детето. Сега обаче, когато съм бременна в седмия месец, родителите ми не са изпълнили нито едно от обещанията си. Не са купили дори една пелена. Майка ми често се обажда и пита за подготовката за раждането, докато аз нямам пари и не мога да си позволя дори най-елементарни неща като бебешки дрешки. Тя предлага на съпруга ми да си намери трета работа, за да покрива разходите. Напомням ѝ, че са обещали да ни подкрепят финансово, но тя отрича да е давала такова обещание и продължава да критикува решенията ни, наричайки ни неразумни. Когато се роди дъщеря ми, родителите ми изведнъж си спомниха за капитала за майчинство, но със съпруга ми решихме сами да си купим апартамент, осъзнавайки, че не можем да разчитаме на тяхната подкрепа.

 

Rate article
Родителите ми предложиха размяна: техният апартамент срещу нашия капитал за майчинство. С течение на времето обаче със съпруга ми разбрахме, че сме били измамени.