Родителите ми не ме приеха с бременната ми съпруга

През втората година от следването ми в университета се запознах с едно момиче. Тя учеше в друга група. Тя е моята любов, любов от пръв поглед и завинаги. Започнахме да се срещаме. В трети курс тя забременя. Не планирахме дете и момичето реши да се отърве от плода. Аз ѝ казах “не”. Да, бях изненадан и объркан, но в същото време бях щастлив, защото детето излезе от голяма любов, а не от пиянско парти. Решихме веднага да съобщим новината на родителите си. По това време момичето вече познаваше моите приятели. Всички те единодушно казваха, че съм имал страшен късмет с нея: била умна, красива, добра, възпитана. Често се карахме с нея, да, не го крия, но се карахме по половин час, помирявахме се за 2 минути.

Това не бяха кавги, а дребни недоразумения. Като цяло се чувствах най-щастливият човек на света. Първо се срещнахме с родителите на момичето. След като научиха за бързото попълване на все още неофициалното ни семейство, те бяха малко объркани, но после ни поздравиха и казаха, че са готови да ни помогнат по всеки въпрос. Веднага пред родителите ѝ, с мълчаливото съгласие на баща ѝ, коленичих пред момичето. Тя каза: “Добре!” – Добре дошла в семейството – каза бащата и ми подаде ръка. След това отидохме в дома на родителите ми. Тук всичко беше различно. – Кое дете е в третата година? – изкрещя бащата, – аз трябва да издържам семейството ти по-късно? Или се отървете от детето, или се изправете пред проблема си. Хванах момичето за ръка и си тръгнахме.

След това не общувах с родителите си. Само от време на време разговарях с майка си или със сестра си по телефона. Но не им разрешавах да виждат детето ми. Когато синът ми навърши 4 години, решихме, че е време да му подарим сестричка. Сега съпругата ми е бременна. Очакваме момиче. На другия ден майка ми се обади. Помислих си, че е осъзнала нещо… Грешах. – Сестра ти е бременна. Трябва да й помогнеш. Имаме нужда от пари спешно. Не съм отмъстителен, но имам добра памет. – Е, какво очакваш да направя? Кажи й, че или ще се отърве от бебето, или ще останеш сам с проблема си.

 

Rate article
Родителите ми не ме приеха с бременната ми съпруга