Робърт спасява живота на непознат. И ето как му благодариха

Робърт е отсъствал от работа в продължение на година и половина. Той работел като шофьор на камион и често вземал допълнителни смени, за да изкара повече пари. Работата е там, че синът му бил диагностициран със сериозно заболяване. Той се нуждаеше от спешна операция. И, разбира се, тази сума не била по силите на семейството му. Един ден Робърт забелязал един мъж на пътя. Той лежал на тротоара. Наоколо нямало никой. Робърт спрял колата си и се приближил до него.

Мъжът бил жив, но в безсъзнание. Раната на гърба му показвала, че е бил ударен с нещо. Робърт го вдигна и го качи в колата, за да го закара до най-близката болница. Там мъжът бил диагностициран с няколко счупвания. За щастие, животът му не беше в опасност. Когато мъжът дошъл в съзнание, се оказало, че той е собственик на верига магазини в града     .

– “Конкурентите ми в бизнеса решиха да се отърват от мен. Как мога да ви благодаря? Вие спасихте живота ми.

– Не е нужно да го правите. Радвам се, че успях да ви помогна.

но по време на разговора Робърт ми разказа за болния си син. Мъжът финансирал лечението на детето. Тази история показва, че доброто винаги се връща, затова трябва да се съобразявате с другите и да помагате на хората   .

 

Rate article
Робърт спасява живота на непознат. И ето как му благодариха