През цялата си бременност Ребека стриктно посещава пренаталните прегледи. Едва след като ражда обаче, тя получава неочаквана новина, която я потапя в депресия.

по време на бременността си Ребека вярно посещава редовно своя акушер-гинеколог. Направени са ѝ тестове и прегледи, но не са открити никакви отклонения. Единственият лекомислен коментар дошъл от медицинските сестри, които забелязали бързото нарастване на корема ѝ и шеговито предположили, че може би носи близнаци. Изведнъж започнали контракции и съпругът откарал жена си в болницата. Въпреки че раждането започнало преждевременно, лекарите не забелязали никакви предупредителни знаци. Затова решили, че Ребека ще роди по естествен път. Раждането изненадало всички. Когато момчето се родило, лекарят се обърнал към майката и казал: “Ще си починете няколко минути, а след това ще родите второто”    .

Ребека се разтревожила и попитала: “Защо второто? Как е възможно това? На ултразвука имаше само едно момче.” Лекарят се опита да успокои тревогата ѝ, като каза: “Просто се успокой, Ребека. Това е много рядко, но се случва. Понякога едното бебе скрива другото, което затруднява ултразвуковия лъч да открие и двете”. Скоро след това Ребека посрещна раждането на втория си син. Раждането на близнаците преминава успешно. Въпреки това младата майка преживява повтарящи се пристъпи на депресия и паника. Тя крещяла, че не иска да има второ дете, отказвала да го храни, въпреки че не можела да направи разлика между първото и второто дете. За да помогне на Ребека да възстанови душевното си равновесие, лекарят се обърнал за помощ към съпруга ѝ    .

За разлика от съпругата си, бащата излъчваше щастие като майското слънце. Опитът да успокои Ребека започнал с изблици на истерия. Тя настоявала, че не може да се справи с две деца. Съпругът ѝ я успокоил, обещавайки, че всичко ще бъде наред, и се зарекъл да я подкрепя. Въпреки това Ребека продължила да се съпротивлява. В този момент лекарят наредил на сестрите да внесат бебетата в стаята. Медицинските сестри дойдоха с бебетата на ръце и застанаха до леглото на Ребека. Лекарят каза: “Изберете кое ще вземете и кое ще оставите.” Ребека се спря за миг, в очите ѝ се появиха сълзи, а след това протегна ръка, за да прегърне децата. Прегърнала ги и ги целунала, извинила се, изразила любовта си към тях двамата и обещала, че няма да остави нито едно от тях. Сега Ребека и съпругът ѝ отглеждат близнаците си с помощта на бабите си, които се редуват да се грижат за внуците си.

 

Rate article
През цялата си бременност Ребека стриктно посещава пренаталните прегледи. Едва след като ражда обаче, тя получава неочаквана новина, която я потапя в депресия.