Преместихме се да живеем при родителите на съпругата ми. Нямах представа, че ще трябва да живея по правилата на свекърва ми

преди няколко месеца се ожених за Виктория. Току-що бяхме завършили университети, така че нямахме пари да си купим собствено жилище. Решихме да наемем апартамент. Харесваше ни да се чувстваме като господари на къщата, дори и тя да не беше наш дом. Така минаха два месеца. По-късно осъзнахме, че всички пари, които изкарвахме, отиваха за плащане на наема и комуналните услуги. Така никога нямаше да можем да си купим апартамент. Тогава Виктория предложи да живеем временно при родителите ѝ. Те имат просторна двуетажна къща, в която има достатъчно място за всички. Съгласих се, защото бях убеден, че това е чудесна възможност да спестя пари за собствен дом. Но много грешах   .

Едва се нанесохме, започнаха мерките за икономии. Всеки обитател на къщата беше длъжен да дава своя принос в семейната хазна. Но най-интересното беше, че свекърва ми отговаряше за всички пари.

Купуваха се хранителни продукти за цялата седмица. Беше забранено да се купува нещо извън списъка. Свекървата проверяваше всички касови бележки. В десет часа всеки жител на къщата трябваше да е в леглото. Беше забранено да се разхождате из къщата през нощта. Забранено беше дори да се включва осветлението в кухнята и тоалетната.

Свекърва ми разрешаваше да включвам пералнята само в определени дни. И тя трябваше да е напълно заредена, за да не се хаби вода и електричество. За пускане на сешоар не можеше и дума да става. В интерес на истината едва се сдържах    .

Но най-лошото дойде по-късно. Свекърва ми контролираше температурата в къщата, така че в спалнята ни беше изключително студено. Трябваше да спим с дрехите си. След това стана още по-лошо. Свекърва ми събра цялото семейство и каза, че отсега нататък трябва да пестим вода. Разрешено ни е да се мием само през уикендите. В къщата има много хора, използваме твърде много вода.

Бях шокирана. Но от друга страна, осъзнах, че не ние сме тези, които определят правилата в тази къща.

Не можех повече да живея така, затова реших отново да наема апартамент. Въпреки че е скъпо и не е много изгодно, никой няма да решава колко вода трябва да използвам на седмица и кога да включвам осветлението. Дори и да ми се наложи да живея в апартамент под наем повече от една година.

Виктория отначало беше против, но като видя решителността ми, жена ми ме последва. Най-накрая се почувствах спокоен, но това не продължи дълго.

Виктория започна да се държи като майка си, затова започна да ми казва от какво трябва да пестя. Започнах да пестя вода, да купувам хранителни продукти стриктно по списък и да си лягам в десет часа. После се улових, че не искам да живея така, затова с Виктория се разведохме.
Въпреки че загубих съпругата си, най-накрая получих правото да избирам.

 

Rate article
Преместихме се да живеем при родителите на съпругата ми. Нямах представа, че ще трябва да живея по правилата на свекърва ми