Преди много години Мария е претоварена със семейни задължения. Дори сега, когато внуците ѝ са пораснали, тя продължава да работи неуморно.

Мария се омъжва на крехка възраст и скоро става майка на синове близнаци. За съжаление съпругът ѝ страдал от дълбока страст към пиенето и партитата. Жената чувала шепот, който ѝ разказвал подробно за нощните забежки на съпруга ѝ и неговите другари. Тя обаче останала безразлична към клюките. Съпругът ѝ Петър бил в лошо здравословно състояние и често бил прикован на болнично легло. Когато си бил вкъщи, Мария стояла до него и се грижела за нуждите му. Сякаш и това не било достатъчно, свекърва ѝ добавяла още повече проблеми, като постоянно я критикувала за това, че според нея не се грижи достатъчно за сина си.

Когато в живота на Мария се появяват внуците, тревогите ѝ нарастват неимоверно. Тя се превръща в неуморен болногледач, който се грижи за тяхното благополучие. Ситуацията се усложнявала от факта, че свекърва ѝ, въпреки че имала собствена дъщеря, решила да се премести при тях. Скоро свекървата получила здравословни проблеми, предимно от психологическо естество. Имало моменти, когато след вечеря оставяла половината храна в чинията и казвала на сина си: “Сине, жена ти е толкова лоша готвачка! Как можа да я избереш?”

Мария обаче знаеше истината за случващото се. Въпреки тези трудности късметът ѝ се усмихнал, тъй като животът на свекърва ѝ не бил дълъг. Що се отнася до съпруга ѝ, въпреки че беше спрял да пътува, той все още намираше утеха в компанията на приятели и от време на време си позволяваше да пийне. Внуците пораснали, но жената продължавала да се върти като неуморна муха във вряща вода: грижела се за стопанството, градината, ръководела домакинството, грижела се за съпруга си, обичала децата и внуците си. Това бил труден път за Мария, живот, белязан от трудности и постоянна отговорност.

Rate article
Преди много години Мария е претоварена със семейни задължения. Дори сега, когато внуците ѝ са пораснали, тя продължава да работи неуморно.