Поведението на приятеля ми ме впечатли много. Как съпругата му го е търпяла досега?

С Джак се познаваме от гимназията. Бяхме такива момчета, че не можехме да седим на едно място и за минута. Но приятелството ни продължи точно до неотдавнашното ми посещение при него. След това, което видях, мнението ми за Джак се промени драстично.

Един ден Джак покани съпругата ми и мен да го посетим. Той се беше оженил три години по-рано от мен. Никой от нас все още няма деца, а честно казано, планирам да ги имам след около четири години. Все пак към родителството трябва да се подхожда отговорно.

Преди да отидем на гости, отидохме до супермаркета и купихме голяма торта и вино.

Къщата на Джак беше чиста и уютна. На масата имаше много чинии. Съпругата ми хареса начина, по който бяха украсени.

Говорихме цяла вечер, като много се шегувахме. След това благодарих на съпругата на Джак, че е приготвила толкова много вкусни ястия. След като казах това, лицето на приятеля ми се промени. Той стана от масата и започна да крещи, че жена му е добра домакиня, защото е купила всички продукти за ястията. А тя не прави нищо друго, освен да седи в къщата.

Джак не можа да се спре. Той унижаваше жена си, крещеше. Първите пет минути тя слушаше мълчаливо, а после търпението ѝ се изчерпа. Извади от рафта касовите бележки и ги хвърли по Джак, като каза, че тя е тази, която плаща всички комунални услуги.

Джак си мислеше, че съпругата му просто седи по цял ден, но се оказа, че тя работи дистанционно от вкъщи. Но той никога не беше питал с какво си изкарва прехраната жена му.

Джак все още искаше да каже нещо. Но жена му свали дрехите си от рафтовете, събра ги в една чанта и си тръгна, като затръшна вратата.

Ние дори не знаехме как да се държим. Затова тихо станахме от масата и също си тръгнахме. Вкъщи дълго обсъждахме поведението на нашия приятел. В края на краищата това беше неговата съпруга, която полагаше много усилия, за да накара мъжа си да се чувства като господар.

Ролята на общуването в семейството не бива да се подценява. Трябва да обсъждате всичко с партньора си, да споделяте чувствата и мислите си.

Месец след тази ситуация аз и съпругата ми срещнахме жената на Джак в един супермаркет. Тя изглеждаше много щастлива. Един красив мъж вървеше до нея, хванат за ръка. Изглеждаха много хармонични. Ние не я заговорихме, само си разменихме погледи.

Но моят приятел Джак започна да гледа в чашата си след това. Уволниха го от работа и той не бърза да си намери нова. Той доведе в къщата една жена, която беше на същата възраст като него. Случва се, не е оценил това, което е имал, и сега получава своето възмездие.

 

Rate article
Поведението на приятеля ми ме впечатли много. Как съпругата му го е търпяла досега?