“Налей ми чаша.” Саманта тъкмо се канеше да му каже, когато се обърна и видя Франк, първата ѝ гимназиална любов, да стои пред нея.

– “Хей, налей ми питие!

Саманта се обърна и се канеше да каже на непослушното момиче за лошото му възпитание. Но жената просто замръзна от изненада, когато видя бившия си съученик Франк. Навремето той беше първата ѝ любов. “Но той изобщо не пие, какво можеше да се случи”, помисли си тя.

– “Защо реши да се напие?” Саманта попита, като постави бутилката на плота   .

– “Трябваше да го направя, какво ти пука?

мъжът се канеше да си тръгне, но Саманта го спря на място    .

– “Нали изобщо няма да ядеш? Искаш ли да се присъединиш към местните скитници?

Мъжът замръзна на място. Тогава Саманта видя, че Франк я слуша, затова овладя положението и му заповяда:

– “Върви в задната стая, аз ще се върна веднага. Франк се съгласи и Саманта затвори магазина много по-рано от обикновено.

Тя взе едно предястие и се отправи към Франк. След като внимателно подреди всичко на масата, Саманта наля водка. Двамата пиха.

– А сега ми кажи нещо. Какво се случи с теб? Не съм ти чужда. Може би ще се почувстваш по-добре и ще мога да ти дам някакъв съвет – предложи Саманта.

Франк взе още две питиета и започна да говори. Още от гимназията беше влюбен в красиво момиче от заможно семейство. Тя имаше многобройни гаджета и не обръщаше особено внимание на Франк. Семейството ѝ обаче се сблъска с финансови затруднения и бяха принудени да продадат имота си. Оттогава насам животът им се е променил драстично. Момчетата, които толкова много я преследвали, също отпаднали. Единствено Франк остана непоколебим и беше готов да изтърпи непоносимия ѝ характер. През това време баща ѝ умира. Майка ѝ и момичетата не искаха да работят, затова тя се омъжи за Франк, за да ги издържа. Междувременно Саманта изгубила надежда, че съпругът ѝ някога ще забележи любовта ѝ, защото изглеждало, че той изобщо не осъзнава чувствата ѝ.

– “Можеш ли да си представиш? Аз работя на две места по цял ден, а той ме нарича никой. Тя не прави нищо вкъщи и казва, че не ми е прислужница. Караме се всеки ден” – каза Франк.

Звучеше безнадеждно.

После Саманта се замисли за минута и каза:

– “Защо не се преместиш при мен? Ще казваме на всички, че сме двойка, но ще живеем като съседи. По този начин твоята жена ще усети какво е да живееш без мъж и може би ще започне да те цени.

Франк не се съгласи веднага и няколко дни обмисляше предложението, преди накрая да го приеме. Не можеше повече да издържа на натиска от страна на жена си. Тя не очакваше Франк да я напусне.

Отсъствието на съпруга ѝ беше много трудно за нея. Тя беше останала без никакви пари. В продължение на цяла седмица тя го молеше да се върне, но Франк нямаше никакво желание да го направи. След като прекара няколко дни с грижовната и мъдра Саманта, той реши да напусне съпругата си.

 

 

Rate article
“Налей ми чаша.” Саманта тъкмо се канеше да му каже, когато се обърна и видя Франк, първата ѝ гимназиална любов, да стои пред нея.