Моника е имала голям късмет в живота си. Първо със съпруга си, а после се оказа, че няма късмет и със свекърва си.

Моника беше от онези жени, които обичаха дори старите дами по улиците. Била възпитана строго, тъй като и двамата ѝ родители били учители. Израснала е, знаейки точно какво е приемливо, и никога не е излизала извън него. Справяше се добре в училище, постъпи в държавно финансиран колеж и винаги успяваше да получи стипендия. Не изгради и личен живот, защото родителите ѝ отдавна бяха намерили подходящ кандидат за нея. Родителите били приятели, затова решили да оженят децата си и Моника
беше свикнала да се подчинява на всичко, което родителите ѝ искаха да прави.

Случи се така, че тя щеше да отиде до олтара с по-нисък, пухкав, пъпчив, с очила момък на име Марк. Момичето обаче нямаше да обърне внимание на външния му вид, ако той не беше “маминият малък любимец”.

Младоженците не живееха с родителите си, защото Моника отдавна беше наследила едностаен апартамент от баба си. И изглеждаше, че могат да живеят там, но свекървата не им даваше мира дори и тук. Въпреки че живееше на един час път, тя идваше почти всеки ден.

Най-често идваше при снаха си, за да ѝ дава уроци по готвене, чистене и живот. С течение на времето тя така превзела апартамента, че преди Моника да се усети, започнал ремонт. След като минали няколко месеца, свекървата започнала открито да критикува снаха си, че не е забременяла, когато е трябвало. Няколко пъти дори казала на момичето, че е болна и трябва да се лекува, защото синът ѝ не може да има никакви проблеми.

Ако само свекървата беше такава, но и опечаленият ѝ съпруг постоянно я ругаеше и упрекваше, че се справя по-добре от майка си. Изглеждаше, че може да бъде съвършена, но въпреки това никога няма да бъде на същото ниво като свекърва си.

Моника не искаше да има деца от този мъж и не искаше да живее с него. Въпреки това тя отиде на лекар за преглед, защото се притесняваше, че може да има нещо нередно с нея. Тестовете обаче потвърдили, че тя е добре, напълно здрава и готова за оплождане. След това завела съпруга си там и лекарите му казали, че наистина се нуждае от лечение. Марк бил толкова обиден от думите на лекаря, че почти се изплюл в лицето му, а след това се обадил на майка си… Когато се върнали от болницата, свекърва му вече ги чакала на прага и крещяла: “Ти си купил този лекар! Сама не можеш да забременееш, затова обвиняваш сина ми! Ти си такъв боклук!”

След тези думи нещо в Моника се промени. Тя осъзна, че не може да издържи повече. Изгонила свекърва си и бившия си съпруг и изхвърлила вещите им.

След това и свекървата, и бившият ѝ съпруг се опитали да се свържат с нея, но тя била решена да поеме отговорност за живота си.

Rate article
Моника е имала голям късмет в живота си. Първо със съпруга си, а после се оказа, че няма късмет и със свекърва си.