Мария решава да изчака Майкъл, но той все още не е дошъл. Вкъщи тя открива истинската причина за отсъствието му.

Мария работела като учителка в училище. Понякога тя преподаваше допълнителни уроци след училище. Имала достатъчно пари, макар че понякога се налагало да взема назаем от колега. Накратко, тя не се различаваше от всички останали.

И всичко изглеждаше добре за нея, с изключение на едно нещо: липсата на мъж в живота ѝ. Мария вече имаше един провален брак. Той не продължил дълго – три години. Двамата с бившия ѝ съпруг често имали недоразумения. Ето защо се развеждат. Жената мечтаела, че един ден ще срещне мъж, който ще я разбере от пръв поглед и ще я оцени.

Тя нямала специални изисквания към любовника си. Не се нуждаела от скъпи подаръци, ваканции или букети цветя. Мария просто искала искрен мъж, който винаги да бъде до нея и да я подкрепя.

Приятелите ѝ я посъветвали да се регистрира в сайт за запознанства и Мария го направила. Тя се надяваше, че бързо ще намери своя мъж. Но всяко ново запознанство ѝ носело само разочарование. Тя загубила всякаква надежда…

И тогава й пише един мъж. Името му било Майкъл. За двойката било лесно да общува помежду си. Имали много общи неща и дори едни и същи мечти. Мария не можела да повярва на очите си – най-накрая щяла да бъде щастлива.

Тогава Майкъл беше първият, който я покани на среща. Тя беше много нервна, но накрая се съгласи. Искаше да изглежда добре в този ден, затова дори нарочно си купи нова рокля.

Мария се страхуваше, че ще закъснее, затова пристигна половин час по-рано от предвиденото. Майкъл все още не беше там. Минаха петнадесет минути и тя реши да му напише съобщение, но настъпи тишина. Тогава Мария му се обади, но човекът така и не отговори. Тя беше много разстроена, но от друга страна, беше още по-спокойна, защото много се страхуваше от запознанства.

Върнала се у дома тъжна и съкрушена. И тогава видяла съобщение в един сайт за запознанства. То било от Майкъл. “Дойдох бързо, за да те гледам. Седях наблизо. Ти дори не ме забеляза. Много съм разочарован от теб. Тази странна рокля изобщо не ти отива. А косата ти? Не можахте ли да я оформите по някакъв начин? А гримът ти? Защо толкова много грим? Каква среща? Бих се срамувала да изляза с човек като теб. Не мога да го направя.”

Отначало Мария задуши сълзите си, а после започна да плаче горчиво. Майкъл беше прав. След развода тя беше престанала да обръща внимание на външния си вид. Не се интересуваше от мнението на другите.

След тези думи жената най-накрая осъзна, че трябва да промени нещо в живота си, защото е невъзможно да живее повече така.
 

Rate article
Мария решава да изчака Майкъл, но той все още не е дошъл. Вкъщи тя открива истинската причина за отсъствието му.