Лиза не е доволна от бъдещата си снаха. Но жената разбираше, че това е изборът на сина ѝ. Минало време и очакванията на Оля се оправдали.

На 37-годишна възраст Алекс решава да се ожени за Джесика. Това беше втората му сериозна връзка. Във всичките си връзки с жени мъжът обичаше да се кара на партньорките си, като се фокусираше върху дребните им недостатъци. Приблизително по същото време майката на Алекс, Лиза, разбрала, че Джесика произхожда от многодетно семейство и е най-голямото дете в семейството. Тази информация веднага предизвиква загриженост у бъдещата ѝ свекърва. Затова Лиза веднага сподели опасенията си със сина си. Самият Алекс е израснал като единствено дете в семейството, но не е имал такива черти на характера като наглост, разглезеност и самовглъбяване. Лиза и покойният ѝ съпруг винаги се гордеели с постиженията на сина си. През годините на обучението си в училище и в университета той постоянно печелел награди на състезания и олимпиади, вземал активно участие в студентския живот и бил примерен син, приятел и ученик     .

Джесика живеела с три сестри и един брат, най-малките от които все още били в училище. Тя винаги помагаше на майка си и се грижеше за братята и сестрите си. Въпреки страховете на Лиза, тя не обезкуражаваше сина си да се ожени. Въпреки че имала съмнения относно избора на сина си, тя вярвала, че Алекс не е дете и трябва да следва сърцето си. Алекс и Джесика наистина се женят. И двамата мечтаеха да имат собствен апартамент, но финансовото им положение не им позволяваше да го направят. Затова решили да живеят при майката на Алекс, докато спестят достатъчно пари, за да си купят собствено жилище    .

отначало всичко изглеждаше добре. С течение на времето страховете на Лиза се потвърждават. Джесика започнала често да излиза от къщи, за да посещава братята и сестрите си и да помага на майка си в домакинската работа. Междувременно бащата на Джесика от няколко години нямал работа, твърдял, че си търси работа, но не полагал никакви усилия да я намери. Майката на Джесика трябваше да се грижи за по-малките си сестри и брат и като виждаше колко ѝ е трудно, се грижеше за тях. Алекс прекрасно разбираше какво се случва, но един ден не издържа и открито го заяви. “Аз се ожених за теб, а не за цялото ти семейство. Защо баща ти не може да си намери работа? Той трябва да носи отговорност за децата си.”

В отговор Джесика описва трудностите, с които се сблъсква баща ѝ при намирането на работа, тъй като всички свободни работни места в малкия им град са заети, а на него му липсва опит в други области. Тя припомни, че майка ѝ вече е работила на няколко места, докато търсенето на работа от страна на баща ѝ е било безрезултатно. Това разкритие доведе до сериозен спор. Съпругът разбираше затрудненото положение, но смяташе, че съпругата му трябва да даде приоритет на връзката им, а не постоянно да се грижи за нуждите на семейството си. На мъжа му беше омръзнало да живее в очакване Джесика да се върне от дома на родителите си, след като е изпълнила всичките си задължения. Въпреки че продължават да живеят с тази мисъл, наскоро Алекс пое инициативата да намери работа на бащата на Джесика.

 

Rate article
Лиза не е доволна от бъдещата си снаха. Но жената разбираше, че това е изборът на сина ѝ. Минало време и очакванията на Оля се оправдали.