Купихме къща в селото и с нея се сдобихме с баба за децата си.

Мелиса и Адам определено търсеха къща с градина. От дълго време те живееха с двете си деца в едностаен апартамент. А след това им се родило трето дете. Щом Мелиса забременя, Адам веднага каза, че трябва да си купят къща. Но те не разполагаха с толкова пари. Затова, докато Мелиса беше бременна, Адам реши да замине да работи в чужбина.

Адам работил три години, без дори да се прибере у дома. И тогава се върна. Видяха в една обява, че се продава къща, която беше евтина. Ако беше наистина евтина и имаше парцел с градина, това беше чудесен вариант за семейството им. Така че се съгласиха, събраха си багажа и заминаха.

Къщата се оказала красива, с голям двор и зеленчукова градина. Децата определено щяха да имат къде да играят. Но пък беше много евтина за такъв имот.

Собственикът се смути и после отговори:

– “Работата е там, че тази къща се продава с майка ми.

– “Какво имате предвид?” Адам попита.

– “Ние ще живеем в чужбина, а майка ми е твърде стара, за да дойде с нас. А и няма място за нея. Така че тя ще остане при теб, а ти можеш да правиш с нея каквото намериш за добре.

– Хайде да се махаме оттук. Това е абсурдно – Адам дръпна жена си.

– Чакай малко. Ами ако някой друг купи тази къща, какво тогава? Къде ще отиде баба? Тя ще живее при нас. Децата ни ще си имат баба.

Така че те се съгласиха. Къщата беше в добро състояние и дори не се нуждаеше от ремонт, така че Адам и Мелиса се нанесоха в нея още на следващия ден, след като я купиха. Децата много харесаха баба си. Децата винаги се въртяха около старата дама, а тя им разказваше различни истории. На Мелиса ѝ било по-лесно да върши домакинските задължения, защото децата били под неин надзор.

А вечерта, когато всички си легнаха, Адам и Мелиса не можеха да спрат да си говорят. Как можеше да се случи така, че собственият им син да продаде къщата заедно с майка си? И кой знае, може би някой ден децата му ще я подарят на съпруга си в замяна?

 

 

Rate article
Купихме къща в селото и с нея се сдобихме с баба за децата си.