Когато разбрах за третата си бременност, бях сигурна, че със сигурност ще е момиче. Дори си представях как ще съобщя новината на съпруга си. Но радостта ми бързо изчезна.

Когато бях малка, винаги си играех с кукли и мечтаех да стана майка на дъщеря. След двадесет години си пожелах едно – да имам красива дъщеря.

Станах възрастна. Ако първо бях родила дъщеря, определено нямаше да се реша да забременея втори път. Ако второто ми дете беше дъщеря, нямаше да посмея да имам трето дете. Добре си спомням думите на гадателката на съседката ми, която каза, че някой ден ще родя дъщеря   .

когато разбрах за третата си бременност, бях сигурна, че със сигурност е момиче. Дори си представях как ще съобщя новината на съпруга си. Но радостта ми бързо изчезна. Лекарят каза, че това е момче   .

На път за вкъщи срещнах приятелката на майка ми:

– “Мария, знаеш ли вече кого очакваш?

– Да, знам.

– Виждам, че не си много щастлива.

– Но всичко е наред. Най-важното е да имаш здраво дете.

– Отново момче…

Бабата и дядото не бяха много щастливи от тази новина, защото чакаха внуче.

Но пък ние ще спестим пари. Дрехите и играчките ще дойдат от по-големите ми братя. Но аз все пак исках да видя красивите рокли, розовите блузки, панделките и лентите за глава.

Оттогава приятелите и семейството ми не пропускат възможност да се пошегуват за раждането на сина ми. Не разбирах поведението им. Затова веднага спрях да общувам с тях. Има ли значение кой е роден? Най-важното е детето да е здраво.

Разбира се, тъжно ми е, че не станах майка на момиче, но безкрайно обичам синовете си и няма да позволя на никого да ги обижда.

 

 

Rate article
Когато разбрах за третата си бременност, бях сигурна, че със сигурност ще е момиче. Дори си представях как ще съобщя новината на съпруга си. Но радостта ми бързо изчезна.