Братята и сестрите бяха много приятелски настроени един към друг. Докато не дойде време да разделят имота

Искам да ви разкажа историята на един мой приятел. Неговият баща, Уилям, имал брат и сестра. Всички те пораснали и напуснали дома на родителите си. Когато били млади, те често си гостували и поддържали връзка. Най-често посещавали сестра си, която живеела близо до морето. Въпреки че къщата ѝ била малка, в нея имало достатъчно място за всички. Особено добре било през лятото, когато можело да се отиде до морето, за да се плува и да се правят слънчеви бани.

Семейството често идваше на гости на Уилям. Той живееше в столицата, така че можеха да си починат добре и да се разходят из града. А после всичко в семейството им тръгнало надолу. Уилям загубил съпругата и дъщеря си в автомобилна катастрофа. Той започнал да пие от мъка. Сестра му се втурнала да му помогне да се справи със скръбта си. Отначало никой не подозирал целта на действията ѝ. Семейството вярвало в нейната грижовност. Но се оказало, че тя просто е хвърлила око на просторния му апартамент   .

по-малко от два месеца по-късно Уилям преписал апартамента си на племенницата си, дъщеря на сестра му. В същото време започна да звъни на всички и да им казва да не си мислят, че е несправедлив. След смъртта му всички така или иначе щели да получат всичко, семейството просто щяло да раздели имота поравно помежду си. Семейството наистина имаше много доверителни и топли отношения, така че никой не подозираше, че нещо не е наред.

Но сестрата се оказала коварен човек. Когато брат ми почина, имаше разправии за апартамента му. В края на краищата от самото начало се предполагаше, че той ще бъде продаден и парите ще бъдат разделени поравно. Щяха да вземат още малко за погребението. Сестрата обаче забрави за това споразумение.

Племенницата дълго време отлагаше прехвърлянето на парите. Всички разбрали, че случаят с апартамента е стигнал до задънена улица. Племенницата отдала апартамента под наем и задържала парите за себе си. Ето как се оказало едно на пръв поглед приятелско семейство в беда   .

 

Rate article
Братята и сестрите бяха много приятелски настроени един към друг. Докато не дойде време да разделят имота