Брат ми е на 30 години и все още иска пари от родителите си пенсионери!

Имам по-малък брат на съпруга ми, който се казва Робърт и току-що навърши 30 години. Той има собствено семейство, но все още зависи от финансовата подкрепа на родителите си и на по-големия си брат. Робърт живее със съпругата си на 90 км от родителите си и ги посещава само за да вземе продукти от село или да се срещне със стари приятели. Наскоро наближил 30-ият му рожден ден и той решил да събере най-близките си хора в дома на родителите си. В деня преди празненството Робърт и съпругата му, моят съпруг и аз отидохме в къщата на тъста му. Докато мъжете се занимаваха със своите неща, аз и свекърва ми започнахме да чистим апартамента. Съпругата на Робърт беше бременна и въпреки ранния стадий отказваше да върши каквато и да е работа, така че цялата тежест се стовари върху нашите плещи    .

Докато приготвяхме патицата, свекър ми заедно с Робърт и съпругата му отидоха до града да купят хранителни продукти, тъй като брат ми не беше донесъл нищо със себе си. Тъстът ми имаше нужда от резервни части за колата си, затова взе със себе си значителна сума пари. И сега имахме огромни торби с храна. Със свекърва ми се изненадвахме на всяка торба, защото те бяха пълни не само с обикновена храна, но най-вече с деликатеси. Робърт дори намери червен хайвер и сьомга. Бяхме много изненадани, че той може да харчи толкова много пари или дори да ги изкарва, като се има предвид, че често сменяше работата си, както сменяше чорапите си   .

скоро изненадата се разсея. Когато свекървата попита дали синът ѝ е платил за хранителните продукти с картата, се оказа, че Робърт я е оставил вкъщи и се е наложило да ги платят. Робърт обаче премълчал за възстановяването на сумата, а свекървата се страхувала да попита. Партито беше чудесно и както рожденикът, така и гостите му се насладиха. Съжалявах за свекървите, защото те бяха спечелили всяка стотинка с упорит труд, но те бяха най-развълнувани от партито. По време на празненството, когато отидох в кухнята, чух съпругата на Робърт да говори по телефона и да казва, че са спестили много за партито, защото тъстът е платил всичко вместо тях и няма да иска пари от сина си. Казах на съпруга ми за това и той реши да поговори с брат си, но не искаше да разстройва родителите си. Надявам се, че този разговор ще даде резултат, защото за мен вече е болезнено да гледам как свекърва ми се опитва да помогне на сина ми, а той постоянно прахосва парите им.

 

Rate article
Брат ми е на 30 години и все още иска пари от родителите си пенсионери!