Бях търсила баща си в продължение на 27 години и когато най-накрая го срещнах, разбрах, че никога не съм знаела цялата истина!

Сега съм на двадесет и седем години и съм отгледан само от майка си. Никога не съм познавала баща си. Сякаш той никога не е съществувал за мен. Когато питах майка ми за него, тя или мълчеше, или преминаваше на друга тема. Бях на 8 години, когато разбрах, че майка ми няма да ми каже нищо, така че нямаше смисъл да питам. Реших, че не мога да променя това, затова се отказах да се опитвам да разбера каквото и да било. В моето обкръжение имаше много деца, които също са израснали без бащи, но те не са губили надежда да ги намерят. Когато пораснаха, слушах разкази за първите им срещи с бащите, за това колко добре общуват сега и колко са щастливи, че всичко се е получило по този начин. Колкото повече слушах тези истории, толкова повече бях убеден, че и аз искам да се срещна с баща си    .

Може би и аз ще успея да възстановя отношенията си с баща си. Искам да се опитам да го разбера и да изградя отношенията си на нова основа. Но за да го направя, първо трябва да го намеря. Тогава вече ще знам как да постъпя. Разбрах кога майка ми ще излезе от къщи, отидох там и започнах да ровя из документите. Успях да намеря името и инициалите му    .

за щастие нямаше много хора като него, така че по метода на елиминацията открих селото, в което живееше, и реших да отида там. Разбира се, може и да греша, но исках да опитам. Хората в селото веднага ми казаха къде да отида. И въпреки че бързо намерих къщата на човека с инициалите на баща ми, не можах да се осмеля да почукам на вратата му. След няколко мига на съревнование със самия себе си почуках, но вратата отвори непознат човек с явно недоволство на лицето.

– “Какво искаш?” – попита тя грубо. Реших веднага да изложа всичките си карти на масата, макар да знаех, че историята ми звучи като глупост. Жената отвърна, че потенциалният ми баща почти никога не идва тук и че едва ли съм намерила подходящия мъж, сякаш трябва да търся някой друг.

Аз обаче търсех други, той беше единственият, който можеше да ми бъде баща, затова продължих да се опитвам да говоря с мъжа, който живееше в тази къща, но тази странна жена все ме изхвърляше и дори не ми даваше телефонния му номер. Затова реших да направя това: Написах телефонния си номер на едно листче, до моето име и името на баща ми, и го пуснах в пощенската кутия. Три дни по-късно получих обаждане от непознат номер. Беше мъж от онази къща.

Той ме попита коя съм, откъде съм, коя е майка ми и какво искам от него. Когато разговаряхме, той се държеше много студено, което ме изненада. Реших, че това може да е само първо впечатление, затова му предложих да се срещнем. Но той просто ми сложи слушалката. Тогава реших сама да му се обадя, но се оказа, че ме е блокирал. Оказа се, че той е истински безгръбначен човек. Сега имам само неприязън към него и бих искала сама да му кажа всичко това, но явно майка ми е била права и за този човек не си струва дори да се говори!

 

Rate article
Бях търсила баща си в продължение на 27 години и когато най-накрая го срещнах, разбрах, че никога не съм знаела цялата истина!