“Бягай от родителите си, иначе винаги ще бъдеш беден като тях!”

Омъжена съм от повече от двадесет години. През всичките тези години не е имало мисли за развод, живеем в мир и разбирателство. И двамата работим и имаме домашни задължения. Имаме дъщеря, която наскоро навърши 18 години и сега учи в университет.

Никога не сме били богати, но и никога не сме имали никакви нужди. Винаги сме имали нормални дрехи, можехме да ходим на почивка на море всяка година и винаги имахме храна в хладилника. Освен апартамента в града, в който живеехме през по-голямата част от времето, имаме и селска къща, в която засаждаме собствена зеленчукова градина и отглеждаме малка овощна градина.

Селото, в което се намира къщата ни, е доста малко и хората държат там по-скоро ваканционни жилища, отколкото да живеят постоянно. Съседната къща е сменила собствениците си. Първият човек, когото срещнах, беше жена и веднага разбрах, че има много пари. Тя дори докара в селото скъпа висока чуждестранна кола и веднага започна да ремонтира къщата и да строи още един етаж, въпреки че казваше, че къщата им е нужна само за барбекюта.

Дъщеря ѝ беше следващата, която се срещна с нея. И дъщерята веднага я хареса, та реши да я учи на живот, сякаш трябва да бяга от нас, защото ние със съпруга ми имаме лоша “аура”!

Когато дъщеря ѝ поиска обяснение, тя каза: “Ако не избягаш от родителите си, винаги ще бъдеш бедна, точно като тях!” Най-разочароващото в случая е, че дъщеря ми се съгласи, че със съпруга ми сме бедни и че тя няма какво да научи от нас. Винаги сме се опитвали да я направим не по-лоша от всички останали и тогава подобни думи са като нож в сърцето…

Разбира се, със съпруга ми нямаме скъпи коли или няколко апартамента, но печелим добри пари и можем да осигурим на себе си и на нея нормален живот. Затова съпругът ми не издържа и се скара със съседката, че е настроила дъщеря си срещу нас, а тя вдигна такъв скандал, че може би само глухите не чуха, че със съпруга ми сме мизерни просяци…

Какво мислите за думите ѝ? Може би има някаква истина в тях, щом дъщеря й се е съгласила?

 

 

 

Rate article
“Бягай от родителите си, иначе винаги ще бъдеш беден като тях!”