Баща ми си намери любовница. И аз разбрах това през седемдесетте му години, след четиридесет години живот с майка ми. Наистина?

Животът е непредсказуем и пълен с изненади. Някои от тях са приятни, а други са направо разочароващи. И аз имах възможността да се убедя в това. Искам да споделя с вас една история за моя баща   .

животът му преминава през трудните години на войната. Той и майка ми се ожениха преди четиридесет години. Винаги ми се е струвало, че се обичат и уважават. Напоследък баща ми боледуваше много. Цялото семейство се грижи за здравето му.

Дъщеря ми е в девети клас. След училище тя често се грижи за дядо си. Неотдавна семейството ни имаше голямо нещастие. Бащата получи сърдечен удар. Той все още е в болницата    .

Вчера дойдох да го посетя. Взех малко плодове, изпекох няколко питки и се втурнах към стаята на баща ми. Влязох и видях интересна картина – странна жена, която държеше ръката му. Те си говореха мило и се усмихваха един на друг.

Отначало не можех да разбера какво се случва. Но се оказа, че това е любовницата му. Казаха, че се обичат и вече не могат да крият чувствата си.

Веднага попитах какво става с майка ми. “Отдавна нищо не се е случвало между нас”. И аз научих това на седемдесетата му година, след четиридесет години живот с майка ми. Наистина? Майка ми дори не знае за това. Искаше ми се да излея целия си гняв върху баща ми, но се сдържах.

“Какво ще правим сега? Да се разведем? Ти се правиш на глупак! Какъв срам!” казах на баща ми.
Той отговори, че я обича и ще я обича до деня на смъртта си.

 

Rate article
Баща ми си намери любовница. И аз разбрах това през седемдесетте му години, след четиридесет години живот с майка ми. Наистина?