Бабата на съпруга ми не ни позволява да живеем в бившия ѝ дом

Вече не мога да мълча за това! Със съпруга ми живеем заедно от пет години. Обичаме се и отглеждаме едно дете. Живеем сами, въпреки че първо живеехме с неговите родители, а след това с моите. Нямахме с какво да живеем под наем.

Един ден майка му предложи да отидем в дома на баба му. Тя има две къщи – едната отдава под наем, а в другата живее. Точно в този момент наемателите си тръгнаха. С удоволствие приехме предложението и си тръгнахме. От този момент нататък всичко се обърка…

Баба му започна да идва да ни вижда почти всеки ден. Започна да ни казва какво да чистим, къде да чистим и как да пренаредим мебелите. Известно време мълчах, но казах на съпруга ми да поговори с нея както трябва. И да го помоля да не идва толкова често.

Той й каза всичко, тя се обиди, но се научи и каза, че е съгласна. Тя идваше само през уикендите. Мислех, че ужасът е приключил.

Мина една година и се оженихме. Дадоха ни пари, с които щяхме да ремонтираме къщата. Оттук започна всичко. Тази жена скачаше във всеки един момент, контролираше ремонтите. Купихме грешните тапети, грешния цвят балатум. Накрая тя започна да се възмущава от факта, че се съгласих да преместя водомера на друго място.

Обади ми се и започна да крещи, че нямам право да разполагам с водомерите в нейната къща, че това не е моя работа и че трябва да си гледам работата. По това време вече бях бременна. Затова дадох телефона в ръцете на съпруга ми и казах на висок глас, че никога повече не трябва да виждам тази жена. От този момент нататък тя не се обади в продължение на шест месеца, докато не роди.

Тогава тя дойде, аз самата бях вкъщи по това време и просто не отворих вратата. Тя се обади на съпруга ми и ме попита за какво съм се обидила. Изглежда, че нямаше никаква причина за това.

Оттогава мина още една година, а тя продължава да доказва и да насочва какво да се готви, колко пъти седмично да се чисти и се меси във възпитанието на детето. Дразня се ужасно. Не знам как да общувам с нея. Не искам да наранявам съпруга си, защото той я обича и проявява уважение към нея.

Rate article
Бабата на съпруга ми не ни позволява да живеем в бившия ѝ дом