Жената се съгласява да остави мъжа да живее при нея. Но тя не можела да си представи какъв кошмар я очаква.

Те се запознават, когато и двамата са на четиридесет години. Мъжът бил от малък град, живеел в общежитие. Жената имала едностаен апартамент. Когато жената го поканила да живее с нея, мъжът с радост се съгласил. Тя била щастлива. Превърнала се в омъжена жена. Щастието ѝ не било помрачено дори от пиенето на съпруга ѝ. Шест месеца по-късно мъжът съобщил на жена си за предстоящото пристигане на сестрите му. Сестрите пристигнали вечерта. След обилната вечеря по пътя жената прекарала целия ден край печката, а гостите обявили плановете си за следващия ден. На сутринта да се разходят, а след това да отидат на театър.

Помолиха да им сготви овесена каша за закуска, супа за обяд, а вечерята щяха да направят в ресторант. След като благодариха на домакинята за храната, те си легнаха. През тези няколко дни гостите не измили чиниите, не почистили леглата, не прибрали вещите си, разхвърляни тук и там. Всичко вършела жената. Мъжът обяснил поведението им, като казал, че не е прието да се намесват в делата на домакинята. Сестрите били “първата лястовица”. Последваха ги и други роднини на мъжа. Едни или други редовно ги посещавали. Жената се утешаваше, че през лятото ще спи и ще си почива в малък, нешумен град. Тя и съпругът ѝ идвали на почивка през лятото и отсядали при бащата на мъжа ѝ, където той живеел с по-малката си дъщеря.

След като хапнала от пътя, жената се облегнала назад и затворила очи. Блаженството ѝ било нарушено от снаха ѝ, която директно казала, че снаха ѝ трябва да измие чиниите. След като измила съдовете и взела душ възможно най-скоро, жената паднала в леглото и веднага заспала. Нито светлината, нито зората я събудили с вика на дядо ѝ: “Ставай! Време е да приготвим закуска!” Жената погледна часа – осем часа. “Ще си поспя във ваканцията. “Не пържете яйцата прекалено много. После ще те инструктирам къде са пазарът и магазините” – каза дядото. И тогава жената разбрала каква ваканция я чака

 

Rate article
Жената се съгласява да остави мъжа да живее при нея. Но тя не можела да си представи какъв кошмар я очаква.