Зетят живее с всичко готово и все още създава свои собствени правила!

Още от млади години със съпруга ми решихме, че искаме да живеем в нашата къща като голямо семейство на стари години, затова прекарахме много години в работа и живот, за да я построим. А сега имаме възрастна дъщеря, която се премести при нас, за да живее със съпруга си! Мечтите се сбъдват – можех да си помисля аз!

Нашата Моника беше вече на 25 години, когато доведе Марк при нас, за да се запознае с нас. Ние не се отнасяхме много добре с него, но не си вирнахме носа, защото това беше нейният избор.

Факт е, че през годините ние четиримата (все още имаме по-малък син) си създадохме определени традиции. Например всеки ден окачвах нова кърпа в банята, за да може всеки да си избърше лицето и ръцете. Зет ми каза, че няма да я използва, и окачи своите три кърпи една до друга – за лице, ръце и тяло… Освен това имаме много чехли, които се съхраняват в един голям. И имахме традиция, че днес можехме да изберем цвета на чехлите, който ни харесва. Първият, който избере, е този, който се прибере пръв вкъщи. Когато зет ми започна да живее с нас, той каза, че сега зелените принадлежат само на него, а на Моника – само жълтите, сякаш така е редно.

Със съпруга ми откровено се дразним от това, защото той живее на всичкото отгоре на готово и все пак си създава собствени правила! Със съпруга ми плащаме за комунални услуги, ремонти и храна, а те също го правят, но рядко, така че може да се каже, че живеят за собствено удоволствие. И при всичко това той все още успява да си вирне носа и да каже, че нещо друго не му харесва.

Но ние не искаме да се караме с Моника заради това, а какво ще стане, ако развалим семейството им, а те можеха да имат щастлив живот…

Вчера зет ми каза, че сам си е избрал кухненските уреди и сега никой друг няма право да ги ползва! Последните ми нервни клетки са на ръба на колапса и не знам как да се примиря повече, защото сърцето ми казва, че това не е краят!

 

Rate article
Зетят живее с всичко готово и все още създава свои собствени правила!