Защо живеете, ако нямате съпруг и деца?

Животът ми може да бъде тема на истински турски роман. Майка ми почина, когато бях на 7 години, баща ми не можа да понесе загубата и се обърна към алкохола, затова ме взеха в сиропиталище, а когато станах на 18 години, той вече не беше жив и нямах близки роднини.

В сиропиталището не беше лесно, но по-късно ме очакваха по-големи промени в живота. За щастие наследих апартамент от родителите си, така че имах къде да живея, учех и работех на непълно работно време. Там се запознах с бъдещия си съпруг, който след една година истинска любов започна да ме бие, а веднъж бях хоспитализирана със сътресение на мозъка и аборт…

След това скъсахме, но той продължи да ме преследва, докато не срещна друга жертва.

След това започнах да се страхувам от мъжете, отделях повече време на кариерата си, личностното си развитие, пътуванията, а после отидох на психолог. С течение на времето страхът изчезна, бях готова за нова връзка, но не я търсех и не преследвах никого.

А всичките ми приятелки ме преследваха и ми повтаряха, че на 35 години трябва да имаш съпруг и дете. Всяка от тях смяташе за необходимо да ми даде съвета, който родителите им бяха наложили на тях. Само че по някаква причина те не осъзнаваха, че съм щастлива такава, каквато съм.

Сега по пътя ми има много достойни мъже и може би сред тях ще срещна “моя човек”, но ще го направя не защото някой ми е казал, а защото искрено го искам.

Все още ли смятате, че една щастлива жена трябва да има съпруг и дете?

 

 

Rate article
Защо живеете, ако нямате съпруг и деца?