– Защо говориш със съпруга ми? Няма достатъчно ергени? Децата чакат баща си вкъщи, а той се среща с всякакви жени!

С най-добрия ми приятел обичахме да седим в кафенетата на кафе. Винаги имахме какво да си кажем. Този път пред кафенето спря скъпа кола и от нея излезе добре облечен, красив мъж, който веднага привлече вниманието ни. Той се насочи към бара и след това се приближи до нас.

Мъжът се представи – казваше се Робърт – и приседна неканен до нас. Никой от нас не беше доволен от това. Лично на мен не ми харесваше подобна намеса. За да промени поне малко напрегнатата ситуация, човекът започна да ни разказва забавни истории от живота си. Така изминаха четиридесет минути. Беше време да се прибираме. Робърт предложи да ни закара. Беше студена есен и духаше вятър. Не исках да чакам автобуса, а освен това исках да се прибера вкъщи. Така че аз и приятелят ми се съгласихме с предложението на Робърт.

Първо взехме моя приятел. Казахме си довиждане и се отправихме към моето място. Преди да успея да изляза от колата, Робърт ме хвана за ръката и ме попита за телефонния ми номер. Не виждах нищо лошо в това, затова му го дадох.

Отворих вратата на апартамента и започнах да си събувам обувките, когато чух телефона да звъни. Вдигнах слушалката и чух гласа на Робърт. Той ме попита дали съм влязъл в апартамента. Помоли ме да бъда негова приятелка. Струваше ми се твърде прибързано. Познавахме се само от няколко минути. Не исках да отказвам, харесвах Робърт. Затова казах, че ще помисля. Съгласих се да се срещна с него отново. В същото кафене.

На сутринта ми се обадиха отново. Едва бях отворила очи, когато видях името “Робърт” на екрана.

Вдигнах слушалката:

– Да, Робърт…

– Защо, по дяволите, говориш със съпруга ми? Няма ли достатъчно ергени? Децата чакат вкъщи баща си, а той се среща с всякакви жени! Не те ли е срам?

Аз съм в шок. Какво иска тази жена?

– Кой си ти? Какви деца? Нищо не разбирам.

Следобед Робърт ми се обади. Нарече жена си луда, която не му позволява да говори с други жени. Бях в шок. Трябваше да изпратя Робърт в ада. След това блокирах номера му. Надявам се, че нищо подобно няма да се случи отново в живота ми.

 

 

Rate article
– Защо говориш със съпруга ми? Няма достатъчно ергени? Децата чакат баща си вкъщи, а той се среща с всякакви жени!