– Забравих парите си в училище

Момчето бързо опакова нещата си в ученическата чанта, когато внезапно учителят по математика решава да го задържи. Момчето беше написало лошо теста и се налагаше да уточни с него няколко точки. Но то закъсняваше за автобуса, единственият, който отиваше до дома му. Момчето и семейството му се преместили в друга част на града, далеч от училището. Момчето ходеше в шести клас и родителите му искаха да го преместят в училище, което да е по-близо до новия апартамент. Момчето било против, то решило, че е достатъчно голямо, за да пътува на дълги разстояния. Беше безполезно да спори и родителите му позволиха да остане на същото място. Но момчето се срамувало да каже на учителя, че е закъсняло. За щастие, момчето беше точно навреме за автобуса си.

Кондукторката мрачно се надигна от мястото си и започна да обикаля автобуса, събирайки пари. Тогава дошъл редът на момчето и то с ужас осъзнало, че е оставило телефона и портфейла си зад бюрото, защото е бързало да стигне до спирката. – А аз си забравих парите в училище. За какво ме вземате… каква бъркотия. Или си плати, или ще те изхвърля на следващата спирка. Човекът нямаше с какво да плати и буквално след 5 минути беше на улицата. Вечерта стана още по-студено, отколкото беше сутринта преди училище. Вятърът навяваше сняг право в лицето му, така че му беше трудно да диша. Момчето забелязало един магазин, до който седял бездомен старец.

Тимур реши да поиска пари от една жена в кожено палто: “Момче, засрами се, ходиш като просяк, въпреки че си облечен прилично. Бездомникът чул разговора на бедното момче, което се било изгубило на улицата, и му казал да вземе от кутията, в която били хвърлени парите, толкова, колкото му трябвали за автобуса. Момчето ги взело и многократно благодарило на чичото. Когато момчето най-накрая се прибрало у дома, майка му вече седяла на автобусната спирка и плачела, оказало се, че тя вече отива в полицейското управление, но добре, че момчето успяло да пристигне по-рано. На следващия ден майката и синът дошли при онзи бездомник, благодарили му щедро и написали жалба срещу кондуктора на автобуса.

Rate article
– Забравих парите си в училище