За всички наоколо Анджелина изглеждаше като идеалната дъщеря, а майка ѝ – като въплъщение на идеалната майка. Никой обаче не можеше да осъзнае мрака, който се криеше в дома им.

Анджелина беше гордостта на майка си, отлична във всичко, което правеше. Тя беше отлична ученичка и талантлива музикантка, на която всички се възхищаваха. Въпреки това нямаше приятели, а предпочиташе да посвещава цялото си време на ученето и музиката. Животът ѝ изглеждаше идеален, никога не се оплакваше и не правеше скандали    .

Съседите ѝ били изненадани от спокойното ѝ поведение, дори когато била дете. Анджелина никога не плачеше и не изпадаше в истерии. Изглеждаше, че майка ѝ има всичко, на което всички около нея завиждат. След като завършила училище, момичето решило да се премести в друг град, като оставило на майка си писмо. Всъщност Анджелина презирала майка си и не искала да има нищо общо с нея, но криела чувствата си под прикритието на отговорна работа.

никой не можел да си представи огромната болка, която Анджелина преживявала. Зад съвършената фасада животът ѝ е бил постоянна борба. Майка ѝ била непредсказуема и най-малката грешка водела до сурово наказание. Баща ѝ ги напуснал, когато момичето било само на две години, и я оставил в къща с бели стени, където дори петно се наказвало с насилие   .

В колежа имали лекции от психолог и тя получила задача. Тя предизвикала емоционален срив у Анджелина, защото се състояла в това да направи отново нещо перфектно, което да ѝ напомня за майка ѝ. Тя се страхувала да не издаде звук, който да разстрои настроението на майка ѝ, или да направи грешка, която да я разстрои. През последната година от следването си тя избягала в нов град, търсейки утеха от неспокойното си минало. Макар че в началото й е било трудно, тя успява да стъпи на краката си и да изгради нов живот, колкото се може по-далеч от тормоза на майка си.

Сега, когато се справя добре, Анджелина остава на разстояние от майка си, решена да прекъсне всички връзки с жената, която някога ѝ е причинила толкова много болка. Въпреки илюзията за съвършенство, пътят на момичето към здравословен и щастлив живот остава свидетелство за нейната устойчивост и сила.

 

Rate article
За всички наоколо Анджелина изглеждаше като идеалната дъщеря, а майка ѝ – като въплъщение на идеалната майка. Никой обаче не можеше да осъзнае мрака, който се криеше в дома им.