Възрастен богаташ организира уникално предизвикателство за своите деца и внуци: той скрива пари и оставя серия от улики.

било около 8 часа сутринта, когато цялото семейство на мъжа се събрало в нотариалната кантора, изпълнено с очакване, че богат роднина им е оставил значително наследство. Тъй като нотариусът закъснявал, сред присъстващите се надигало напрежение. Най-голямата дъщеря на Робърт, която нямаше търпение да разбере дали е в завещанието, не можеше да сдържи нервите си. “Хайде, леля, покажи малко уважение. Трябва да си в траур. В края на краищата баща ни вече не е сред нас” – каза Марк   .

“Не ме наричай леля. Все още съм млада, наричай ме по име.” Лелята беше малко обидена. “Забавно е как си мислите, че гримът и козметичните процедури ще ви запазят млади”, ядоса се Марк    .

Най-накрая нотариусът пристигна и влезе в кабинета. След като се огледа, той взе от нощното шкафче една папка с документи. “Всички ли сте готови да прочета завещанието?” – попита той присъстващите и те кимнаха в знак на съгласие. Със загадъчна усмивка нотариусът започна да чете завещанието на Робърт.

“Завещавам наследството си на всички вас. Но не всички от вас ще могат да го получат. Реших, че ще направя за вас истински “лов на съкровища”, точно както майка ми правеше за мен и братята ми. Трябва да започнете пътуването от родното ми село. Семейството ни имаше малко пари, но живеехме заедно в щастие. Аз обаче, като най-голям брат, наследих от майка си един сандък и в него се намират вашите “съкровища”, но най-внимателният ще получи ключа. той е някъде в къщата, не е лесно да се намери, затова мога само да ви пожелая късмет!” За няколко минути в стаята настъпи мълчание, тъй като всички се опитваха да повярват, че дори след смъртта си старецът е организирал игра за тях.

Мълчанието беше нарушено от леля му, най-голямата дъщеря на Робърт: “Съпругът ми, децата и аз тръгваме за селото точно сега, иска ли някой да тръгне с нас, за да намерим ключа?”

“Ние с Марк няма да търсим никакъв сандък или ключ. Като познаваме баща ни, не може всичко да е просто така, така че тук определено има някаква друга загадка. Ние не искаме парите”, каза най-малката дъщеря на Робърт.

По-голямата дъщеря, заедно със съпруга си и други роднини, отиде в селото. Те направили различни неща: влезли в обора, за да разгледат животните, търсили улики в сеното и се покатерили по оградите. Селяните ги наблюдавали с интерес. В процеса на работа дизайнерската рокля на дъщерята се превърнала в раздърпан парцал. По-късно те най-накрая намериха ключа и отвориха сандъка, а всички бяха изумени. Вътре в сандъка намерили бележка и множество близалки.

“Всичките ми спестявания бяха дарени за благотворителност, а вие получихте това, което наистина заслужавате. Благодаря ви, че доставихте радост на моите съселяни” – гласеше бележката, подписана от покойния ми баща.

 

Rate article
Възрастен богаташ организира уникално предизвикателство за своите деца и внуци: той скрива пари и оставя серия от улики.