Взехме със себе си на почивка нашата снаха и детето. Хиляди пъти съжалихме за това. И най-обидното е, че не детето ни създаде проблеми, а самата снаха.

Със съпруга ми бяхме отишли на почивка на море. От няколко години насам ходим на море в компанията на наши приятели, с нашите коли. Ние сме диваци. Избираме участък от крайбрежието и разпъваме палатките си. През деня се плискаме в морето, правим слънчеви бани и вършим домакинска работа. А след като се стъмни, пеем песни с китара около лагерния огън, пиейки чаша сухо вино. Тази година към нас се присъедини и моята снаха Ребека. Заедно със сина си, който е на две години и половина. Те се нагърбиха с нас двете със свекърва ми – вземи или остави.

За съжаление, ние се оставихме да ни убедят. Гледайки напред, ще кажа, че не момчето ни създаваше проблеми, а Ребека. Проблемите започнаха още по пътя. Ребека изискваше да спираме на всеки час от пътуването. Разбирате ли, тя беше уморена и имаше нужда да се протегне. Ето защо стигнахме до мястото едва когато приятелите ни се бяха настанили напълно и дори имаха време да поплуват. Добре. Ето ни и нас. И тогава започна втората част. Свекърва ми изпадна в истерия: “Няма да живея тук!”.

– Защо? Предупредихме ви, че отиваме като “диваци”!
– Мислех, че “диваци” означава, че сами ще си търсим жилище, а не ще наемаме хотелска стая чрез посредници.
– “Защо мислиш, че сме взели със себе си спални чували и палатки?” – изръмжа съпругът ми.
– Мислех, че отивате на къмпинг.

Трябваше да наемем стая за нея. След това брат ми трябваше да отиде да вземе сестра ми, да я заведе при нас и да я върне обратно вечерта. И не само това: да я води по кафенета и на пазар; да се грижи за детето, докато Ребека си почива от “праведния труд”.

Между другото, всички ние се грижехме за детето. В същото време момчето изобщо не беше комплексирано, беше послушно, тичаше наоколо, плискаше се в морето, ядеше всичко, без да подбира, а през деня спеше спокойно в палатката. За разлика от майка си. Следващата година със сигурност няма да вземем Ребека с нас. Но може да вземем племенника ни, ако родителите му поискат. Той е самостоятелен човек.

 

Rate article
Взехме със себе си на почивка нашата снаха и детето. Хиляди пъти съжалихме за това. И най-обидното е, че не детето ни създаде проблеми, а самата снаха.