-Всъщност я храня от собствения си джоб.

Разделих се с първия си съпруг, когато дъщеря ми беше само на три години. Причината беше неговото безделие и любовта му към жените. Стигна се дотам, че той водеше мацките си в нашия апартамент. И то в моя апартамент. Трябваше да му опаковам куфара и да сменя ключалката на вратата. Подадох молба за издръжка, но дъщеря ми беше на дванайсет години и не получихме и стотинка от него. Но по принцип не се разстроих. Работех и заплатата ми не беше лоша. Дъщеря ми и аз имахме достатъчно, за да живеем.

И тогава се запознах с един мъж (Адам), който също има седемгодишна дъщеря. Живее с него, а майка ѝ дори не се интересува от живота ѝ.

И решихме да се съберем. Момичето беше привлечено от мен, почти веднага започна да ме нарича своя майка. И аз се залепих за нея. Връзката на дъщеря ми с Адам беше нищожна. Тя не искаше да го приеме, макар че с дъщеря му намериха общ език.

В началото при нас всичко беше наред. И двамата работехме, печелехме пари и ги харчехме заедно. А после ме уволниха. Адам ме убеждаваше да не си търся нова работа, че е по-добре да си остана вкъщи и да се грижа за момичетата. Въпреки че моята дъщеря нямаше нужда от детегледачка, дъщерята на Адам трябваше да бъде водена на училище, на всякакви занимания. Адам не пестеше средства за дъщеря си, купуваше ѝ всичко, от което се нуждаеше и от което не се нуждаеше. Аз похарчих всичките си спестявания за дъщеря си. Само че те не бяха гумени. Моята беше израснала от всичките си неща. Помолих Адам за пари за дъщеря ми и той ми ги даде, макар и неохотно. Не му обърнах голямо внимание. И с дъщеря ми купихме всичко, от което имахме нужда. И тогава сякаш случайно раницата ѝ се скъса. Затова се върнах при Адам, а той се възмути.

-Всъщност аз я храня от собствения си джоб. И не ми се налага да й купувам неща. Иди да намериш баща й и му поискай пари. Аз няма да дам и стотинка повече за нея!

Това е като кофа студена вода, която се излива върху мен. Мислех, че сме семейство. Грижа се за дъщеря му, сякаш е моя собствена. Майка ѝ изобщо не участва в отглеждането ѝ. Всичко е наред. И се оказва, че моята не е част от това “семейство”. Как така? Адам и аз се скарахме. Заключих се в стаята си с момичетата. Плачех. Просто наистина не знам какво да правя. Ако той беше сам, щях да го разтърва. Но какво да кажем за дъщеря му? Тя се е превърнала в семейство за мен. И аз също съм нейно семейство. Така че аз предадох и нея. Но не искам да се примирявам и с това отношение към дъщеря ми.

Rate article
-Всъщност я храня от собствения си джоб.